Відео - Як працює карантинно-епідеміологічний пост у с.Звенячин що на Заставнівщині

 

З метою запобігання занесення та поширення інфекційних захворювань на території Чернівецької області встановлено карантинно-епідеміологічні пости. П’ять було розгорнуто раніше у населених пунктах, які межують з іншими областями.

Зокрема, один встановлено у Заставнівському районі на межі із Тернопільщиною, в с. Звенячин.

Функції карантинно-епідеміологічного пункту — це перевірка транспортних засобів, які мають намір проїхати на територію Буковини. За нашими спостереженнями, працівники поліції, ДСНС та Національної гвардії України, які на постах несуть службу цілодобово дозволяють в’їзд та виїзд виключно:

--вантажним автомобілям (що перевозить продукти харчування, промислові товари, товари першої необхідності, сільськогосподарську продукцію);

--транзитним транспортним засобам (без права зупинки та стоянки на території області);

--транспортним засобам підприємств та організацій, які забезпечують життєдіяльність області;

--транспортним засобам сільськогосподарського призначення;

--транспортним засобам фізичних осіб, місця проживання яких зареєстровано в області, або які мешкають в області та повертаються до місця постійного проживання.

Всіх інших повертають. Компромісу та домовленостей немає. Для якісного функціонування карантинно-епідеміологічного пункту створені всі необхідні умови.

Працівники забезпечені засобами індивідуального захисту -- медичними масками та гумовими рукавичками, спеціальними захисними костюмами. Намети гарно облаштовані, там зручно і тепло.

Про гаряче харчування дбають кухарі Заставнівської центральної районної лікарні.



Top