Позики під невеликий відсоток: варіанти отримання

 

Позичальник часто хоче отримати в своє розпорядження кошти швидко і під невеликий відсоток. Ринок фінансових послуг надає йому цю можливість завдяки наявності пропозицій позики з невисокою процентною ставкою.

Пропозиції від МФО

Організації, що займаються мікрофінансуванням, найчастіше вибирають своєю спеціалізацією термінові позики. При зверненні в МФО для отримання кредиту потрібно лише наявність у позичальника контактного телефону та паспорта для підтвердження особи. Умови кредитування, як правило, виглядають таким чином:

  • сума - від 1 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • терміни - від одного тижня і до місяця, в певних випадках до півроку;
  • відсоткова ставка від 0,5% і до 4% за день користування коштами.

Деякі з МФО для залучення нових клієнтів здійснюють першу видачу позики без відсотків, однак сума кредиту не перевищує 5000 гривень, а термін обмежується одним місяцем.

Для більшої зручності можливий варіант з перерахуванням грошей на карту або може мати місце пропозиція більш тривалого кредитування. Однак необхідно врахувати, що на карту зарахування грошових коштів можливо лише в разі, якщо позитивний баланс на ній перевищує 3 гривні. Важлива перевага кредитування в МФО в тому, що з'являється можливість оформити позику в онлайн режимі. Отримати гроші в своє розпорядження можна протягом 15 хвилин, підібравши найбільш зручний для себе варіант:

  • готівковими коштами;
  • на банківську карту;
  • електронні гроші.

Для отримання позики в онлайн режимі потрібно зробити наступні кроки.

Вибрати МФО з рейтингових списків, які складають сайти, що займаються аналізом діяльності МФО, наприклад CreditExpert. Зайти на сайт і здійснити реєстрацію. Займає ця процедура близько 15 хвилин.

Після подачі заявки, співробітник МФО протягом 30 хвилин зв'язується з клієнтом. З'ясовуються остаточні умови кредитування і, якщо сторони згодні, клієнт вводить код, отриманий ним в смс-повідомленні. Ця дія підтверджує підписанням ним договору.

Важливо, що кредитна історія в МФО не перевіряється ні в офісі компанії, ні в випадку з оформленням заявки в онлайні.

Приватні позики

Позика грошових коштів у приватної особи - ще один з представлених в статті способів кредитування. В даному варіанті в індивідуальному порядку, в ході бесіди - особисто або за допомогою мережі, визначається сума договору, його процентна ставка, терміни і схема повернення.

Для підтвердження отримання грошових коштів видається позичальником розписка. Вона повинна містити наступну інформацію: паспортні дані позичальника і кредитора, умови кредитування - суму, термін позики. Також бажано вказати процентну ставку за позикою. Якщо зроблено цього не буде, остання визначається за встановленими НБУ України показниками.

Банки, що пропонують низьку процентну ставку

Банки часто також пропонують невисоку процентну ставку - від 12% за рік користування коштами. Суми теж досить значні - до 200 000 гривень. Термін повернення може становити один рік, і навіть більше.

Однак крім стандартного набору наданої інформації паспорта, що посвідчує особу, номер мобільного телефону, вказівки приблизного доходу, необхідний ще ряд документів:

  • копія трудової книжки;
  • дані про рівень доходу, підтверджені документально;
  • довідка з поточного місця роботи.

Для отримання в борг суми, що перевищує 20 000 гривень, може знадобитися заставу або поручительство іншої особи.



Top