Звернення голови райдержадміністрації з нагоди 206-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка!

 

Шановні краяни!

На початку весняної пори ми вшановуємо Великого Кобзаря, світоча українського народу Тараса Шевченка. 9 березня минає 206-а річниця від його дня народження, а 10 березня – 159 роковини смерті.

Ці дві дати – світла і трагічна – в уяві кожного українця переплітаються у вінок щемливої синівської любові до нашого духовного батька, людини-велета, котра все життя поклала на вівтар служіння своєму народові, його захисту й возвеличення. Ми щиро захоплюємося високим образом Кобзаря, його громадянською принциповістю і відданістю правді і свободі.

Життя і творчість Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини та пронизана гарячою любов’ю до рідного краю. Його думи та полум’яне слово відображали прагнення трудового люду до кращої долі. Великий Кобзар став знаковою особистістю не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. Тому навіть через віки не міліє, а прибуває джерело людської шани та поваги до нього.

Майдан, Революція Гідності у черговий раз пробудили в наших душах незламний Шевченківський дух до становлення й розбудови Української незалежної держави, її утвердження в європейській спільноті. Сповнені любов'ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним з натхненням звучать слова Тараса і сьогодні, коли Україна розбудовуючись, змушена захищати власний дім — незалежну, демократичну, суверенну державу.

Переконані, що вони є і будуть важливим орієнтиром та дороговказом на подальшому шляху державотворення і демократизації суспільства.

Будуймо всією громадою свій дім – у злагоді, мирі та любові, щоб діти наші і внуки отримали у спадок державу, яку заповідав нам Великий Кобзар. Нехай святе Шевченкове ім’я об’єднає нас усіх незалежно від поглядів та переконань задля щасливого мирного майбутнього рідного народу.  



Top