У системи публічних закупівель з’явилась нова айдентика

 

Державна система електронних публічних закупівель Prozorro цього тижня похвалилася повністю новою символікою бренду.

Державне підприємство змінило звичну айдентику у зв’язку із тим, що стара символіка перестала у повній мірі відповідати духу і сучасним цілям системи. Що саме змінилось та які зміни, крім косметичних, очікують на користувачів — читайте у нашому матеріалі.

Круг, що об’єднує

Свого часу реформа публічних закупівель в Україні почалася як ініціатива окремих спеціалістів, які прийшли до державних органів у результаті Революції Гідності. Вони прагнули змінити існуючі корумповані механізми і якнайшвидше реалізувати нові прозорі принципи здійснення закупівель за кошти:

● центрального бюджету;

● місцевих бюджетів;

● бюджетів підприємств;

● фінансування від міжнародних інституцій та інших зарубіжних донорів.

Результатом цього прагнення стала система Прозоро, яка повністю змінила уявлення про державні тендери і зламала стереотипи щодо самої можливості максимально чесного й контрольованого витрачання коштів установами.

Мабуть, головною з причин цього успіху був той факт, що системи була здатна об’єднувати навколо себе реформаторів, IT-спеціалістів, підприємців, державних службовців, юристів-законотворців, волонтерів і громадських активістів. Саме тому у якості одного з центральних елементів оновленої символіки бренду керівництво ДП «Прозорро» обрало синій круг, який має уособлювати цю здатність до єднання.

Більше не супергеройське кіно

Спочатку система створювалась і запускалася у атмосфері віри в дива і несла у собі образ майже персоніфікованого супергероя, що зможе звільнити галузь закупівель від свого одвічного суперника — хабармена. Це додатково підкреслювалося особливим написанням назви — ProZorro. Але час минає, система дорослішає — і тепер перед нею постають інші, більш складні виклики, характерні для інституціонального генезу. Настав час залишити у минулому дитячі забавки і почати писати просто Prozorro.

Портал для справжнього діалогу

Для того, щоб посилити роль простору для діалогу між учасниками і замовниками закупівель, між державою і підприємцями, між законотворцями і активістами, система розпочинає серію регулярних онлайн-заходів, що відкриють користувачам і зацікавленим громадянам додаткові можливості для спілкування щодо майбутнього системи. Слідкуйте за новинами ДП «Прозорро», долучайтесь до обговорень і перемагайте!



Top