Тонкості лову форелі навесні

 

Найголовніший принцип лову форелі навесні на невеликих річках і струмках - обережність та правильно вибране спорядження.

На малій воді риба найбільше схильна до переляку. У таких місцях сама небезпека для риби зазвичай приходить зверху, тому при шумі або навіть тіні, вона відмовиться від трапези та попливе.

Слід закидати якомога тихіше, через те, що у воді звук дуже швидко поширюється, а при заході в воду намагатися не стукатися об каміння. Найкраще вибирати затінені ділянки, тому як при сонці видно тінь людини та вудилища, яка лякає рибу.

Слід зауважити наявність і активність комах, які визначають активність риби. Кращим і ефективним методом лову буде, якщо приманка доступна для риби там же, де і природна їжа. Чим більше ми спостерігаємо за звичками комах у водойми, тим точніше зможемо вибрати мушку. Помітивши, що риба харчується більше на поверхні, слід вибирати суху мушку.

Якщо ж форель відмовляється від сухої мушки, то можна спробувати подати поблизу поверхні води німфу або мокру мушку. При ловлі форелі навесні на невеликих річках і струмках, найкраще вивчити рух форелі. Її руху вперед - назад і вгору говорять про те, що вона харчується німфами. Якщо ж риба в спокійному положенні, то найкраще подати мокру мушку.

Вже помічено, що більша форель ховається в місцях у підмитих берегів, кущах, корчах, а також у перекатів і гребель тому обираючи риболовні снасті варто врахувати також і місце де проходитиме ваша риболовля, сьогодні все необхідне для вдалого улову можна придбати в інтернет-магазині Topfishman де великий асортимент всього необхідного для риболовлі.

Тактика закидання шнура при лові форелі навесні

Поширена тактика лову форелі навесні на невеликих річках і струмках - дуже повільні рухи за течією і послідовне закидання шнура. За перебігом при ловлі вгору, шнур кладуть на воду середнього ладу вудилищем. Краще при бічному закиданні. При ловлі на середині річки, подають на обидва береги. Правильна подача мушки поперек потоку - це закид «парашутом» або «змійкою».

Варто врахувати, що швидка течія впливає на вибірковість риби в кормі. На швидкій воді і рибі доводиться діяти швидко, тому вона менше звертає увагу на корм. Хороший результат досягається при лові на мілководді, коли ви подаєте суху мушку.

Снастю легкого класу, найкраще користуватися на маленьких річках і струмках. Надлегку снасть не рекомендують, тому що легко губиться мушка, і форель може зірватися. Шнури з кінчиком підліски повинні бути не менше 0,04 мм.



Top