Як розробити ефективний логотип, який буде швидко запам’ятовуватись

 

Вдалий логотип — це, можна сказати, один з найвдаліших конкурентоспроможних переваг. Завдяки йому можна покращити ідентифікацію підприємства, привернути увагу нових клієнтів та виділити фірму на загальному ринку.

Якщо у Вас, за якихось обставин, не буде даної складової, то в такому разі навряд чи Вам вдасться побудувати міцний та потужний бізнес.

Головні задачі логотипу

Логотип — це ведучий елемент стилю компанії. Від нього залежить яким буде будування рекламної компанії бренду у майбутньому, а саме: розробка кольорової палітри, графіки, вибір шрифтів, верстка на всіх видах POS-матеріалів. Основними задачами логотипа виступають:

  • підкреслення підприємства серед конкурентів;
  • розробка корпоративного стилю бренда;
  • організація лояльності клієнтів;
  • запамятовування Вашого бізнесу споживачами.

Логотипи можна побачити на документах, упаковках, стендах, візитних картках, спеціальній формі персоналу, сувенірній продукції, в зовнішній рекламі, засобах масової інформації, та інтернеті. Його загальне використання формує у клієнтів міцну асоціацію з підприємством. Асоціація повинна викликати лише позитивні емоції, тому важливо викликати якісний та унікальний логотип від Гагарін Студії.

Створення дизайну логотипу

Існує три види логотипів, відповідно до їх використання при розробці елементів — текст, графіка, символи.

Текстовий — назва підприємства, відображене особливим шрифтом. Це найрозповсюдженіший вид логотипів, він найпростіший в розробці та швидше за інші запам’ятовується. Шрифти можуть бути оригінальними та фірмовими (розроблені спеціально для компанії). Найкращі приклади таких логотипів марки Microsoft, Google, Yandex.

Графічний — є одним з найдавніших видів логотипів. Це символи, іконки, знаки чи буквиця без наявності текстової складової. Графічні фірмові знаки дуже символічні, вони легко викликають асоціації та можуть не мало розповісти про компанії. До прикладів таких логотипів можна віднести Apple, McDonald’s, Motorolla, Shell.

Змішаний — поєднання графічного та текстового видів. Найскладніші у розробці, але не дивлячись на це дуже потужні логотипи. Графічна частина формує у людей асоціації, а текстова — покращує ідентифікацію. Якісні приклади: Wella, Sony Ericsson и Mazda.

Кольорову палітру, шрифти, та форму логотипу треба вибирати враховуючи сферу діяльності підприємства та потенційних клієнтів. Для магазину квітів ідеально підійдуть соковиті, веселі, яркі відтінки, грайливий шрифт та нестандартну форму. В той же самий час, автосалону схожий витвір абсолютно не підійде: шрифти краще обирати печатні чи класичні курсивні, кольори - строгі та мають точну геометричну форму, щоб у цілому все виглядало професійно та солідно.

Як розробити достойний логотип

Якісний логотип відрізняється деякими важливими характеристиками:

  • легкість читання;
  • індивідуальність;
  • легкість до запам’ятовування;
  • збереження якості ілюстрацій при значному зменшенні у форматі (часто для візитних карток);
  • зрозумілість навіть у чорно-білому форматі;
  • стислість;
  • юридична чистота (необхідно впевненість, що Ваша емблема не зареєстрована на інших).

Самостійно виконувати таку трудоємку роботу досить непросто, краще звернутись за допомогою до професіоналів свого діла. Логотипами, як і розробками сайту, займаються дизайнерські студії.

Розробники з’ясовують усі переваги клієнта та придумають декілька варіантів логотипів на вибір. Не прогавте свій шанс, розробити якісний та ефективний логотип! Будьте найкращими у своїй справі!



Top