Цифрові піаніно для початківців: обираємо разом

 

Цифрові піаніно набули шаленої популярності і майже витіснили на периферію акустичні моделі. Широкий діапазон можливостей і вартості дозволяють більшості покупців вибрати підходящий варіант.

Якщо перед вами стоїть така саме проблема - експерти інтернет-магазину Музлайн вам допоможуть. В нашому матеріалі - важлива і цінна інформація спеціально для вас.

Що може і чого не може цифрове піаніно?

Можливості цього сучасного музичного інструмента насправді майже безмежні - якісні моделі:

  • здатні реалістично відтворювати тембри фортепіано та інших інструментів
  • мають молоточкову клавіатуру, яку важко відрізнити від клавіатури акустичної моделі
  • обладнані навчальними програмами
  • мають масу додаткових корисних та розважальних опцій.

Словом, цифрове піаніно може все те саме, що і акустичне, і навіть більше. Єдине, чого не має цифрова модель - енергетична автономність, тобто без живлення "цифра" - просто естетичний предмет інтер'єру.

цифрові піаніно

Принципові параметри

Звук цифрового піаніно - результат роботи інтегрованого тон генератора, тобто звукового процесора, і бібліотек семплів звучання різних інструментів. Чим потужніше тон генератор і чим якісніші семпли, тип краще звучатиме інструмент. Оцінити потужність можна за параметром поліфонії - це число від 16 до 256 і чим воно більше, тим краще.

Клавіатура цифрового інструменту може бути молоточковою або простою. Молоточкова механіка імітує поведінку реальної клавіатури піаніно і чим ця механіка досконаліша, тим більш керованою буде гра. Проста динамічна клавіатура, яка не має механіки, також не найгірший варіант, але для напівпрофесійної гри вона не підходить, бо її ресурсів недостатньо для повноцінного виконання музики.

Клавіатура (незалежно від типу) оснащена складною сенсорною системою, яка зчитує параметри гри і забезпечує адекватну відповідь процесора - коли піаніст грає форте, звучатиме форте, коли стаккато - звучатиме стаккато. Хороша чутлива сенсорна система має доволі високу вартість, яка підвищує ціну інструмента загалом.

піаніно

Наявність повноцінного фортепіанного корпуса важливий, але не принциповий момент - існує чимало моделей, які мають лише "базу" з клавіатурою, а стійку доводиться докуповувати, або заміняти столом чи тумбами.

І справді - а як щодо вартості?

Найдешевше цифрове піаніно коштує як мінімум 350 доларів. А найдорожче - більше двох тисяч. Між ними - безліч непоганих варіантів, серед яких можна знайти найбільш підходящий. Бюджетні інструменти зазвичай не мають стійки і інтегрованих педалей, оснащені дешевою акустичною системою і найпростішою клавіатурою. Більш дорогі варіанти більш зручні - вам не доведеться докуповувати ті ж педалі та банкетку, бо найчастіше вони входять у базовий комплект.



Top