Вхідні двері – обличчя дому

 

Неможливо вдруге справити перше враження, тому дуже важливо, щоб вхідні двері були презентабельними, адже вони є обличчям будинку.

Проте не менш вагоме забезпечення ними захисту від проникнення і дім сторонніх осіб. Щоби такі конструкції змогли відповідати цим двом критеріям, потрібно правильно підійти до питання вибору вхідних дверей. В інтернет-магазині fayni-mebli.ua є різні варіанти дверних конструкцій, які повністю задовільнять необхідні вимоги.

З яких матеріалів виготовляються вхідні двері

Сучасні технології дозволяють виготовити двері практично з будь-якого матеріалу. Для виробництва використовується: дерево, метал, скло, МДФ, а також різноманітні захисні плівки, що роблять конструкції стійкими до впливу води, низьких та високих температур.

Одними з найбільш вдалих з точки зору практичності, безпеки та доступної ціни можна назвати металічні вхідні двері з оббивкою із МДФ. Поєднання цих двох матеріалів робить їх зручними у використанні з довгим терміном служби.

МДФ являє собою плиту, що виготовляється шляхом пресування волокон деревини з використанням спеціальної клейкої суміші. Це робить матеріал не просто міцним, а і екологічно чистим, тому жити в такому будинку безпечно для здоров’я. І це далеко не всі переваги МДФ. Окрім цього, такі вхідні двері ще:

  • мають доволі легку вагу, що особливо важливо, якщо в будинку проживають діти. В порівнянні з масивом їх набагато легше відкрити, а це ще один аргумент на користь довгого терміну служби конструкції;
  • забезпечують звуко- та теплоізоляцію. Сьогодні це особливо актуально, адже за статистичними даними саме через двері втрачається до 20 % тепла, що значно підвищує витрати на опалення;
  • не гниють, тому не втрачають своєї презентабельності і не стають загрозою для здоров’я, розповсюджуючи спори грибка та плісняви;
  • дають широкі можливості для дизайну, відрізняючись не лише кольором, а і фактурами. За допомогою МДФ можна точно імітувати структуру дерева так, що розрізнити їх буде практично неможливо;
  • стійкі до механічних пошкоджень. На МДФ практично не утворюються подряпини чи вм’ятини.

Вибираючи вхідні двері, потрібно звертати увагу не лише на їх зовнішній вигляд, але і рівень безпеки. Дуже важливо обрати надійну замкову систему, сучасні петлі, антизрізи та двоконтурний ущільнювач для повної герметичності. Звісно, такі конструкції обійдуться дещо дорожче, проте такі затрати цілком оправдані.



Top