Як обрати сонячні батареї для дому

 

На сьогоднішній день сонячні батареї набирають все більшої популярності, адже можуть як частково , так і повністю забезпечити будинок електроенергією.

Вже ні для кого не секрет що сонячні батареї встановлюють на дахах будинків, на відкритій місцевості та навіть на глухих ділянка стін будинків.

Технології монтажу дійшли навіть до того що сонячні панелі можуть рухатись і тим самим поглинати якомога більше сонячного світла та накопичувати більше енергії.

Більшість людей приваблює така перспектива та дивлячись на вартість люди розуміють що це їм не по кишені, хоча якщо обмізкувати всі за і проти ми отримаємо доволі оптимістичний висновок який прогнозує доволі швидке повернення витрачених коштів.

Види сонячних батарей

1 Полікристалічні

2 Монокристалічні

3 Тонкоплівкові на основі кремнію

 Як правильно вибрати сонячні батареї

Монокристалічні – сонячні батареї які мають однорідний колір та зазвичай заокруглені кути панелі.

Тонкоплівкові батареї складаються з своєрідних шарів фольги яка спеціальною технологією напилюється шарами кремнію та зазвичай можуть мати інші елементи напилення.

Самими популярними та ефективними на сьогоднішній день вважають саме монокристалічні сонячні батареї в яких ступінь очищення кремнію значно вища ніж в інших. Звичайно завдяки своїй ефективності батарея займає значно менше місця та віддає більше енергії.

Тонкоплівкові батареї хоч і значно дешевші від вище вказаної моделі та і енергоефективність в них на порядок менша. Та вони мають і масу переваг такі як стійкість до деформації.

Інколи складається враження що вибір зробити доволі не просто,  та це не так адже завжди знайдуться професіонали які допоможуть зробити правильний вибір та робітники які встановлять систему.

Вже сьогодні сонячні батареї це доступний, екологічний та ефективний спосіб стани енергонезалежними та не тільки забезпечити себе електроенергією, але віддавати її надлишки іншим, що дозволяє ще й заробляти на звичайній сонячній енергії.

Ще декілька років тому це була свого роду диковинка і кожен був впевнений що це не зручно, встановлення занадто важке, а ціна не підйомна для більшості, та час іде, люди змінюються так і технології не стоять на місці, вже нікого не дивують дахи будинків вкриті панелями та кожен розуміє що сонце може зробити нас абсолютно незалежними та використовувати зелену енергію.

Тож вибір завжди за вами бути залежними від захмарних тарифів чи без шкоди для довкілля.

 

 



Top