iPhone 12 Pro: що нового?

 

Нова лінійка девайсів компанії Apple, а саме: Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12 Pro max і Apple iPhone 12 mini вже встигла отримати велику популярність серед користувачів.

Але, ймовірно, у кожного, хто замислюється щодо придбання нового Айфона виникало логічне запитання: "А чим він відрізняється від попередніх моделей?". Поговоримо про це в нашому матеріалі.

Дизайн

Через три роки компанія Apple все-таки оновила дизайн своїх смартфонів. Тепер корпус прямокутний із закругленими кутами, а торці стали прямими, що дуже схоже на модернізований дизайн iPhone 4. Рамка корпусу iPhone 12 Pro виконана з хірургічної нержавіючої сталі, вона також більш тонка, ніж у попередників, за рахунок чого дисплей смартфона став більше. Розміри iPhone 12 Pro склали 146,7x71,5x7,4 мм з вагою рівною 187 г. Що стосується кольорів, доступні лише чотири варіанти: сріблястий, графітовий, золотий і також новий колір - «тихоокеанський синій».

Дисплей

Вже давно стало закономірністю, що з виходом кожного нового покоління смартфонів Apple, їх дисплей все більше і більше вдосконалюється. На передній панелі iPhone 12 Pro розташований OLED-дисплей з роздільною здатністю 2352 × 1170 пікселів з щільністю 460 пікселів на дюйм. Особливо важливим є захист екрану за допомогою Ceramic Shiled, міцного керамічного скла, яке знижує ймовірність пошкодження екрану у випадку падіння в 4 рази.

Процесор і пам'ять

Нове покоління iPhone обладнане Арple A14 Bionic - чіпсетом, який виконує різні завдання до 50% швидше конкурентів. Оновлені й такі компоненти, як співпроцесор обробки зображень, графічне ядро та інші. Працює девайс дійсно плавно в різних додатках та іграх. Також було збільшено об'єм оперативної пам'яті до 6 Гб.

Камери

Блок складається з трьох камер: надширококутної, ширококутної та телефото, які мають роздільну здатність по 12 Мп. Також вбудований сканер, який формує структуру простору і покращує роботу автофокусу при низькому освітленні. Оновлена матриця вловлює більше світла, покращуючи якість фотографій при слабкому освітленні. При створенні портретного знімка, алгоритми пристрою виділяють об'єкт і фон, налаштовуючи розмиття заднього фону та регулювання яскравості на обличчях. Є технологія, коригуюча світлі і темні ділянки, також будуть виділятися контури, тому зображення буде деталізовано навіть в тінях. При редагуванні знімка автоматично знижується рівень шуму, встановлюється експозиція. Зйомка відео в HDR-режимі з частотою до 30 кадрів в секунду, в 10-бітному форматі, здійснюється зі стандартом Dolby Vision. Збільшено підтримку кольорів, що додає відео яскравості і реалістичності. Селфі, зроблені в нічному режимі, стали ще більш природними і чіткими.

Зв'язок

Бездротовий модуль iPhone 12 Pro підтримує Wi-Fi 6 і здатний працювати в 2.4- та 5-ГГц діапазоні. Він має підтримку 5G, проте в деяких країнах такий стандарт зв'язку поки недоступний, тому використовується 4G. Також крім мереж 2G і 3G, iPhone 12 Pro підтримує LTE і здатний забезпечувати гігабітні швидкості. При цьому, радіомодуль підтримує практично максимальне число діапазонів, тому зможе підключатися до мереж в будь-яких країнах.



Top