Ремонт ванної кімнати: опалення, вентиляція, сантехніка

 

Ще перед початком ремонту ванної кімнати бажано продумати основні нюанси. По-перше, це утеплення приміщення, вибір системи опалення. По-друге, це вибір і розташування сантехніки.

По-третє, це система вентиляції. Другорядним буде питання вибору меблів у ванну, особливо якщо приміщення невелике. В основному, люди зупиняються на виборі умивальника з тумбою, це один з найбільш ходових і практичних варіантів.

Постараємося максимально докладно з'ясувати всі питання, пов'язані з утепленням приміщення, його вентиляцією і з вибором основних предметів інтер'єру. Якщо вам потрібна якісна сантехніка - на цьому сайті ви можете подивитися всі практичні моделі. Виробник Colombo відомий всім на ринку сантехніки завдяки своїм стильним і практичним моделям.

Опалення

Насамперед потрібно думати про комфорт під час купання, прийняття душу. У ванній кімнаті не повинно бути холодно, інакше можна швидко застудитися. Тому потрібно добре продумати, як ви будете опалювати це приміщення. Потрібно відразу відзначити, що в більшості квартир, побудованих раніше, немає центрального опалення в санвузлах; тільки в деяких є рушникосушки, які простоюють в літній період. При цьому потрібно пам'ятати, що такі приміщення повинні опалюватися постійно, щоб прибрати надмірну вологість в приміщенні. Альтернативний варіант - продумати систему вентиляції, яка буде працювати і в літній час.

Відмінний варіант для сучасних приміщень - це покупка радіатора. Він не займає так багато місця, як рушникосушки. Радіатор виглядає компактно і практично не буде помітний, адже для обігріву невеликого приміщення знадобиться модель найменших розмірів. Поруч з таким радіатором ви зможете поставити будь-яку сантехніку.

Є ще один варіант обігріву - це система «тепла підлога». В основному, люди відчувають дискомфорт, ступаючи після ванни на холодну підлогу. Це відчуття не прибирає навіть килимок, розстелений у ванній. Тому один з кращих варіантів опалення, який є на сьогоднішній день - це система «тепла підлога». На саму основу підлоги кладеться теплоізоляція, тепловідбиваючий матеріал (так краще буде зберігатися тепло, воно не буде йти вниз), нагрівальний елемент, поліетиленова плівка, спеціальна сітка. Далі робиться стяжка і на спеціальний клей укладається керамічна плитка. Завдяки такій системі вам буде комфортно перебувати в приміщенні в будь-який час року, навіть в найхолодніший період. Монтаж систем опалення краще довірити професіоналам.

Вентиляція

Ще один фактор, який зробить перебування у ванній кімнаті комфортним - це система вентиляції. Через те, що в приміщенні постійно підвищена вологість, може утворюватися грибок, вивести який буде непросто. Це негігієнічно, не кажучи вже про негарний зовнішній вигляд приміщення. З огляду на те, що в більшості будинків і квартир в санвузлах немає вікон, природне вентилювання практично неможливо.

Тому краще всього підібрати спеціальний вентилятор, який буде прибирати в приміщенні всю зайву вологу. Найкращий вид вентилятора, який вважається найбільш ефективним - це вентилятор з датчиком вологості. Він самостійно регулює рівень вологості в приміщенні. Де найкраще його розмістити? Такий вентилятор повинен знаходитися на верхній частині стіни, бажано навпроти вхідних дверей.

Вибір сантехніки

Дуже важливий момент - вибір сантехніки в інтер'єр. Основні параметри, які потрібно враховувати при покупці сантехніки:

  • матеріал, з якого виготовлена ​​сантехніка;
  • виробник;
  • розміри (довжина, ширина, висота);
  • розміщення: підвісна або підлогова модель;
  • комплектація.

В першу чергу, важливо визначитися: ви будете ставити ванну або душову кабіну. В основному, вирішальний фактор при цьому - це розмір приміщення. Для маленьких санвузлів найкраще вибрати душову кабіну. Заощадити місце можна також за допомогою унітазу компакт або кутової раковини. Всі ці предмети інтер'єру займають мінімум місця.

Що стосується вибору матеріалів для ванн і душових піддонів, то в основному вибирають акрилові і сталеві моделі. Вони недорогі і практичні, зможуть прослужити близько 10 років. Багато що залежить від товщини стінок такої сантехніки. Намагайтеся вибирати моделі з більш товстою стінкою: вони будуть міцніші і довше прослужать.

Якщо ви власник великого, просторого санвузла, то можете поставити окрему ванну. Можна розбити приміщення на зони - купання, вмивання, вбиральню. Для таких приміщень підійде якісна сантехніка великих розмірів.



Top