Традиційний холодець: неперевершена користь для кожного

 

Апетитна закуска, без якої важко уявити святковий стіл, і м'ясний делікатес, його легко приготувати сотнею різних способів.

Серед корисних рецептів особливою популярністю користується старовинний холодець рецепт – не купуйте готовий продукт в магазині, набагато смачніше виходить домашній.

Це смачне блюдо здавна було в раціоні, його готували в кожному будинку. В наші дні холодець присутній на столі, його готують за традиційними рецептами, як робили це наші бабусі, мами.

Калорійність страви залежить від м'яса, яке використовується для приготування: самий наваристий виходить з свинини, менша калорійність у холодцю з птиці. Але для дієтичної страви підходить також і телятина.

Вибираючи рецепт холодцю, пам'ятайте, що це блюдо дуже калорійне, і часте вживання його може додати вам трохи ваги. Щоб холодець не став причиною ожиріння, приготуйте його з нежирної телятини і курки.

Чому нам потрібен холодець?

Його рекомендується вживати при переломах, так як блюдо сприяє швидкому зрощенню кісток. Також цю страву бажано включати в меню при депресивних станах. Холодець підвищує опірність організму багатьом патологій.

За рахунок позитивно впливу на кістки, холодець використовується як допоміжний засіб для лікування суглобів. У студні, особливо в яловичому, багато тваринного білка, який важливий для зв'язок, хрящів і сухожиль. Тому він зазвичай включається в обов'язкове меню спортсменів. Блюдо додатково підвищує фізичну активність.

Страва зі свинини допомагає підняти настрій, відновити запаси енергії. Свинячий жир потрібен в якості антидепресанту, а за рахунок приправ надає і антибактеріальний ефект. Ніжний яловичий холодець рекомендований навіть при хворобах шлунково-кишкового тракту, очних хворобах.

Холодець з птиці часто вариться з використанням лапок, в них велика концентрація корисних речовин. Він знижує тиск і містить багато колагену, який особливо необхідний жінкам.

Для вагітних необхідний холодець в невеликій кількості, він допоможе підвищити гемоглобін, вивести шкідливі накопичення і токсини, підвищити імунітет.

Лікарі довели, що холодець і подібні йому зельц, холодець позитивно впливають на ріст волосся і допомагають відновитися після променевої терапії. Але при деяких захворюваннях це блюдо протипоказано, наприклад, при хворобах жовчного міхура, подагрі та схильності до набору зайвої ваги, хворобах серця.



Top