Набір для фондю - з чого він складається і як вибрати кращий?

 

Набір для фондю прикрасить будь-яку вечірку, зустріч з друзями або приємний вечір удвох.

Для сирної або шоколадної закуски, яку ми готуємо в невеликому казані, будуть потрібні відповідні інструменти. Як вибрати кращий набір для фондю? Що потрібно враховувати, щоб вдало придбати фондюшницю?

Особливості вибору фондю

Вибір фондю

Щоб купити фондюшницю ви повинні подумати про те, яке фондю вам найбільше подобається. Для шоколадного фондю потрібен інший котел і нагрівач, ніж для сирного фондю. Перш ніж ми виберемо набір для фондю, давайте також подумаємо, скільки людей буде ним користуватися - якщо ми плануємо організовувати великі вечірки, вибираємо котел побільше, якщо ми хочемо час від часу насолоджуватися сирним або шоколадним фондю в поодинці або з партнером, фондю на кілька літрів навряд чи нам знадобиться. Як вибрати кращий набір для фондю? Звернемо увагу на матеріал, з якого він зроблений.

Види фондюшниць:

Вибір фондю

  1. Кераміка. Легко чиститься, не вбирає запахи, коштує недорого і доступна в різних кольорах. Вона ідеально підходить для шоколадного фондю, оскільки для його плавлення не потрібна висока температура. Керамічний набір для фондю нагрівається повільно, оскільки занадто висока температура може пошкодити керамічний горщик. Ще один недолік такого посуду - її крихкість.
  2. Фарфор. Виглядає елегантно, легко миється, не вбирає запахи, можна мити в посудомийній машині. Зазвичай невеликого розміру, тому добре підійде для романтичного побачення. Як і керамічний набір, порцелянові моделі в основному підходять для шоколадного фондю, хоча в деяких випадках в них може розчинятися сир.
  3. Виготовлений з нержавіючої сталі. Самий універсальний набір для фондю, в якому легко розтопити шоколад, сир і розігріти масло або бульйон. Набір для фондю з нержавіючої сталі міцний і стійкий до механічних пошкоджень. Високі температури не зашкодять сталевому казана, тому зазвичай він оснащується пальником з регулюванням полум'я. Набір для фондю зі сталі не вбирає запахи, він ідеально підходить для великих вечірок. На жаль, він не позбавлений недоліків - він не так добре виглядає, як порцелянові та керамічні моделі, він дорогий і його не можна мити в посудомийній машині.
  4. Чавун. Чавун вважається дуже міцним і довговічним матеріалом, тому такий набір для фондю, швидше за все, прослужить нам довго. Набір для фондю з чавуну має міцну конструкцію, стійкий до подряпин і пошкоджень і водночас відмінно проводить тепло, тому температура всередині казана зберігається протягом тривалого часу. Чавунний набір підійде до будь-якого типу фондю. На жаль, краще вибрати один тип, тому що чавун дуже добре поглинає запахи. Крім того, набір для фондю з чавуну дорогий, важкий, громіздкий і його не можна мити в посудомийній машині.
  5. Пластик. Набір для фондю з цього матеріалу трохи відрізняється від моделей зі сталі або кераміки. Пластик не можна нагрівати безпосередньо на вогні, тому пластиковий набір для фондю підходить тільки для плавлення шоколаду. Це можна зробити, нагріваючи ємність в мікрохвильовці.
  6. Електричний. Набори для фондю з розеткою зручні, безпечні і довговічні. Через кілька хвилин ми можемо насолодитися сирною або шоколадною закускою. На жаль, електричні моделі дорогі, їх не можна мити в посудомийній машині. Ми можемо приготувати шоколадне або сирне фондю в електричних наборах всюди де є розетка. Ціна на фондюшниці електричного типу доступна практично кожному.

Тепер ви знаєте які бувають фондюшниці та зможете вибрати найліпший варіант. Фондюшниці від перевірених виробників можна придбати в магазині Le Komora.



Top