Що краще для організму якість чи кількість?

 

Свіжі фрукти містять велику кількість вітамінів, необхідних живому організму. У літній період треба користуватися цими перевагами і вживати їх у їжу в достатній кількості.

Можна дати таку пораду, щоб раціон свого щоденного харчування складати із значного вмісту фруктів і овочів. У нормі щодня необхідно вживати не менше 500 грамів їжі яка складається з живої клітковини.

Слід сказати, деякі ягоди, фрукти і овочі володіють високою калорійністю і можуть заміняти окремий прийом їжі або навіть добовий раціон вашого харчування, якщо ви почнете їх вживати у великих обсягах і без контрольно. До таких високоенергічних видів продуктів відносяться: виноград, диня, деякі сорти апельсинів, банани, горіхи і т. д.

 Фрукти краще вживати, як самостійний прийом їжі. Зазвичай це робиться у другій половині дня, на полудень. Або їх можна використовувати, як перекушування між основними прийомами їжі - між обідом і вечерею. В цілому у фруктах знаходиться достатня кількість цукру необхідного для нашого організму. Тому прийом цукерок, печива та інших кондитерських делікатесів дає більше шкоди, ніж користі і ведуть в подальшому до придбання захворювань та наркотичної залежності від солодкого.

Овочі добре поєднувати з крупами або вживати як самостійний гарнір до білкової їжі. Раціон харчування краще складати у таких пропорціях: 1частина білкової їжі (м'ясо,риба,морепродукти) 1 частина вуглеводної їжі (каші.хліб) і 2 частини овочі  – капуста, зелень, салат і т. д. такого Складу добового раціону допоможе організму краще переробити їжу в шлунково – кишковому тракті, наситить організм необхідними здоровими мікроелементами і поповнить енергетичні функції.

Прекрасним білковим продуктом є гриби, які з задоволенням поглащаются людиною і є також гарним доповненням до вашого страви. Гриби містять багато поживних мікроелементів і вітамінів, необхідних для здоров'я людини.

В наш час гриби вирощуються в штучних умовах і легкодоступні для придбання. Саме тому не рекомендується збирати гриби в лісі або в інших забруднених місцях. Так як вони вбирають в себе всі негативні мікроелементи і стаючи легко токсичними, можуть завдати вашому здоров'ю непоправної шкоди або навіть смертельний результат.

Не можна не відзначити і пройти повз горіхів. Вони швидко відремонтують ваші сили, добре насичують організм і містять велику кількість вітамінів, необхідних для нашого здоров'я. Енергетична цінність горіхів не є низькою. Достатньо для вживання їх в неболшом кількості (від декількох штук в день) і ваш організм буде захищений від слабкого імунітету і навіть онкологічних захворювань.

Необхідно сказати, що сирі продукти, з живою клітиною, зірвані нещодавно з грядки, містять неоціненну перевагу перед іншими продуктами, звареними або обробленими в домашніх умовах. Так як "жива" клітка "живого" продукту "лікує" або замінює "хвору" клітинку вашого організму. І можна сказати так, що яку їжу ви вживаєте самі, таке й здоров'я ви формуєте в своєму тілі. Краще харчуватися якісною їжею, ніж захоплюватися кількістю або обсягом їжі.



Top