Розпочато ремонт доріг у Заставнівському районі

 

Як зазначалося раніше, голова Заставнівської районної ради Сергій Капіцький мав зустрічі з начальником Служби автомобільних доріг Чернівецької області Ігорем Гахом,на якій керівник району повідомив про незадовільний стан доріг на території Заставнівщини та наголосив на необхідності у найближчий термін розпочати ремонт на ділянках, які найбільше цього потребують.

Розроблено програму утримання мережі доріг та ліквідації ямковості на автомобільних дорогах загального користування у Заставнівському районі.

Так, вже розпочато ремонт доріг із чорним покриттям: з 17 травня по 19 травня 2016р.здійснено ямковий ремонт на ділянці М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблечче км 461+200 (з’їзди на транспортій розвязці),а з 19 травня по 28 травня 2016р. цю роботу розпочато на ділянці Чернівці-Заставна-/М-19/ км 22+280-27+840 (Юрківці-Заставна). З 28 травня по 10 червня 2016р.заплановано ямковий ремонт Чернівці-Заставна-/М-19/ км 20+000-22+280 (Юрківці-Вербівці).

Також з 19 травня по 10 червня 2016р. розпочато ремонт дороги із гравійним покриттям на ділянці Вікно-Баламутівка-Блищадь км 1+500- 9+700(цегельний завод с.Вікно-Ржавинці, а з 10 червня по 15 липня 2016р. такий вид ремонту планується на ділянці Садгора-Г.Шерівці-Задубрівка км 2+700 - 3+800 (Задубрівка).

Як повідомлялось раніше на сайті Заставнівської районної Ради:

На превеликий жаль, частина доріг в Заставнівському районі доведена до жахливого стану.

Високий рівень ямковості дорожнього полотна несе у собі неприховану загрозу для життя та здоров'я мешканців району, які щодня стають учасниками дорожньо-транспортного руху.

У зв’язку із незадовільним станом автомобільних доріг у нашому районі на запрошення голови районної ради Сергія Івановича Капіцького минулого тижня на Заставнівщину завітав з робочим візитом начальник Служби автомобільних доріг Чернівецької області Ігор В’ячеславович Гах.

На зустрічі також був присутній голова Заставнівської районної державної адміністрації Юрій Васильович Кітар. Між керівниками відбулася конструктивна бесіда по проблемі будівництва нових та покращення вже існуючих доріг у районі. Начальник служби довів до відома про об’єм коштів, котрі виділяються на утримання, експлуатацію та ремонт доріг, а також на завершення капітального ремонту моста та під’їздних шляхів через р.Дністер.

На зустрічі Сергій Іванович наголосив, що органами місцевого самоврядування за підтримки районної ради та з залученням суб`єктів підприємництва вже розпочато проведення ямкового ремонту доріг загального користування в селах Юрківці, Боянчук , Горощівці, таку ж роботу планується продовжити і в селі Добринівці,а також розпочати ремонт гравійних доріг в селах Вікно, Баламутівка, Ржавинці, хоча, як наголосив керівник району, дані дороги є на балансі Служби автомобільних доріг, тому проведення ремонту і утримання цих доріг є прямим обов`язком служби.

У свою чергу Ігор Гах доповів, що коштів на проведення всіх необхідних робіт не вистачає, однак згідно програми виконання заходів з експлуатаційного утримання доріг загального користування Чернівецькій області на 2016 рік передбачено фінансування в сумі 52,1млн. грн., з яких 35,2млн. грн. виділено на дороги державного значення та 13,9 млн. грн.- місцевого (на область). Із них на наш район на дороги загального користування передбачено кошти в сумі 744,9 тис. грн. на найбільш аварійні ділянки доріг та 250,3 тис. грн. на дороги державного значення.

Крім цього згідно розпорядження КМУ від14.03.2016 р. №154-р. затверджено перелік об`єктів поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування у 2016 р., згідно якого на Чернівецьку область передбачено 34 млн. 200 тис.грн. на ремонт доріг. Всі всі ці кошти виділенні на Заставнівський район , а саме 20 млн. 200тис. грн. на Т-26-02 Чернівці- Заставна, -/М- 19/ на ділянці 4 км. 22 +300 9км. дороги, а також на міст через річку Дністер на ділянці 448+068 автодоріг М-19 14,0 млн.грн.

Після цього Сергій Іванович Капіцький запропонував виїхати на найбільш аварійні ділянки доріг: в селах Вікно , Баламутівка, Ржавинці. Після огляду керівництво вирішило в першу чергу здійснити ремонт ділянки доріг сіл Вікно – Баламутівка ( до цегельного заводу), тому що вони вкрай у незадовільному стані.

Джерело: http://gromady.cv.ua/



Top