Дружній візит польських колег на Заставнівщину

 

На запрошення голови Заставнівської районної ради Сергія Івановича Капіцького 20 травня на Заставнівщину прибула із триденним візитом делегація із Польщі.

 Очолював групу бурмістр Орнети Ірнеуш Попіль. Метою приїзду було підписання угоди про співпрацю між м. Заставна (Україна) та м. Орнета (Польща).

Польських колег радо зустріли голова районної ради Сергій Капіцький, заступник голови Василь Мельник, керуючий справами Леонід Гольцов, а також Ржавинецький сільський голова Віталій Шафер, який радо прийняв їх у своєму селі.

У п`ятницю гості завітали до районної ради, де познайомилися та поспілкувалися із працівниками виконавчого апарату, також ознайомилися із програмою перебування на Заставнівщині.

Потім разом із керівниками районної ради відправилися у мальовничий куточок Буковини, місто Чернівці, де мали можливість побачити архітектурні та історичні пам`ятки, зокрема побували в Чернівецькому національному університеті імені Ю. Федьковича. Від побаченого отримали багато вражень та задоволення.

У суботу польські друзі, на запрошення директора Заставнівської гімназії Світлани Мартинюк, побували у навчальному закладі. На подвір’ї Заставнівської гімназії гостей зустріли духмяним короваєм на барвистому рушнику.Усіх присутніх щиро привітала директор гімназії Мартинюк С.В.

На згадку про зустріч гості отримали емблеми гімназії та українські сувеніри. Цього ж дня учасники делегації відвідали Кострижівську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Зустрілися із директором Олександрою Васильєвою та педагогічним колективом. Для гостей була проведена екскурсія по навчальних кабінетах школи , а також обговорили важливі питання, підписали угоду про співпрацю та обмін досвідом між Кострижівською ЗОШ І-ІІІ ступенів та гімназією № 2 м. Орнета. Для наших друзів із Польщі учні підготували невеличкий виступ-вітання. Гості були приємно вражені юними талантами.

Недільного ранку делегація відправилася на богослужіння до церкви УКГЦ, костелу РКЦ та на храмове свято УПЦ КП. У храмі Святого Миколая, перебуваючи на літургії, мали змогу послухати проповідь архієпископа Кіцманського та Чернівецького Онуфрія, який наголошував на любові до Бога, ближнього та закликав віруючих бути милосердними, як і Святитель Миколай.

Потім привітав усіх із Храмовим святом та подякував за спільну молитву прихожанам, гостям із Польщі, керівництву району та області у особі Володимира Куліша, першого заступника голови Чернівецької ОДА.

Після храмових урочистостей делегація мала змогу переглянути виставки буковинських майстрів, які проводилися на площі м. Заставна, та святковий концерт з нагоди Дня міста, на якому з вітальним словом до жителів Заставни та гостей звернулися керівники району та перший заступник голови Чернівецької ОДА Володимир Куліш. Після святкового концерту Володимир Іванович радо поспілкувався із закордонними гостями.

Перед від’їздом, на згадку про перебування на Заставнівщині, Сергій Капіцький вручив польським колегам пам`ятні подарунки та подякував за відвідини нашого району.

Після цього делегація з гарними враженнями від`їхала до Польщі.

Поділіться новиною з друзями:

Джерело: http://gromady.cv.ua/zt



Top