Відео: Чи бути відновлювальній енергії на Заставнівщині

 

Єднання заради майбутнього: «Партнерство з містами України»

Нещодавно відбувся офіційний робочий візит делегації громади Хайденрод до Заставнівщини У ході зустрічі обговорювались питання  з використання альтернативної енергетики у рамках підписаного договору між Заставнівської районною радою та громадою Хайденрод. Зустріч відбулась за круглим столом в приміщенні ВПТУ №24.

Німецьку делегацію очолював бургомістр громади – Фолькер Діфенбах, нашу представили – голова районної ради С. Капіцький, заступник голови РДА – В.Молдован.

Цікаво й пізнавально провели презентацію навчального закладу директор ВПТУ №24 – В. Томак та заступник директор з навчально-методичної роботи – З. Пазюк, вразило гостей те, що пані Зоряна презентувала заклад німецькою мовою самостійно без допомоги перекладача. Порушувались питання з впровадження заходів по енергозбереженню в освітній галузі, цікаво ділився досвідом голова громадської організації «Альтернатива» – В. Гищук (монтування та встановлення сонячних батарей).

У грудні нинішнього року договір у рамках проекту «Партнерство з містами України» підпишуть громади-партнери.

Маємо надію на впровадження ряду інших цікавих проектів, адже, як зазначав німецький філософ-мислитель Гете: – «Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти – треба і робити».

Підсумки такого необхідного, цікавого і корисного діалогу підбив  голова райради С.Капіцький, який сподівається, що подолаємо усі виклики,  які стоять перед суспільством і нас очікує гідне і заможне майбуття.

Йому запам’яталися слова, які він побачив біля кабінету Фолькера Діфентаха «Не треба говорити, а потрібно робити», які є доречними і для нас.

Від порожньої і нікому не потрібної балаканини потрібно переходити до конкретних і реальних справ. 

Леся Миколаївна Стасюк зустріч за «круглим столом» завершила такими словами: «Справа великих — думати про велике, а справа мудрих — робити свою справу».

У цей день гості із Німеччини навідалися у смт. Кострижівка, де місцеві підприємці вже зробили перші кроки у виробництві альтернативної енергетики. 

Більш детально, про захід читайте на сторінках газети "ГОЛОС КРАЮ"

Автори: Л. СТАСЮК, Л. БАЛАНЕЦЬКА, О. ОСТАПОВІЧ (фото) О. ШЕНДЕРОВСЬКА, О. ПАНЗИГА (відео)

Поділися з друзями



Top