В Заставнівському районі створили нову пожежну команду на п'ять сіл

 

На Буковині у селі Ржавинці Заставнівського району свою роботу розпочала новостворена місцева пожежна охорона.

Вона буде охороняти від вогню п’ять сіл Заставнівського району: Ржавинці, Баламутівка, Боянчук, Добринівці та Горошівці. В даній місцевій пожежній команді працюватимуть 4 чоловіки, на озброєнні у яких є один пожежний автомобіль, повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

На урочисте відкриття місцевої пожежної охорони завітали голова Заставнівської районної державної адміністрації Юрій Кітар, заступник начальника Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Андрій Мамавко та громада села Ржавинці.

У своєму виступі Юрій Кітар побажав новоствореному колективу успіхів у професійній діяльності та якомога менша тривожних викликів і вручив працівникам МПО комплекти бойової форми. В свою чергу, Андрій Мамавко від імені буковинських рятувальників також привітав всіх присутніх зі святом, а також передав працівникам пожежної команди комплекти форми, в якому місцеві пожежники нестимуть чергування.

"На сьогодні у Чернівецькій області функціонує вже 94 місцеві пожежні команди, що значно покращує захист мешканців області від вогню. Їхнє функціонування є дуже важливим, адже вони часто залучаються до ліквідації пожеж разом з пожежно-рятувальними підрозділами Управління ДСНС. З 334 пожеж, які сталися з початку року в області, 117 були ліквідовані із залученням місцевих пожежних команд. Робота зі створення місцевих пожежних команд обов’язково продовжуватиметься і надалі", – зазначив Андрій Мамавко.



Top