Фото - У Заставнівській районній філії центру зайнятості відбувся семінар для осіб старше 50 років

 

27 лютого 2019 року в приміщенні Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості пройшов семінар для осіб старше 50 років, в якому взяли участь начальник Заставнівського відділу обслуговування громадян ( сервісний центр ) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій областіВіктор Стасюк, а також головний спеціаліст відділу призначення виплати та контролю всіх видів соціальних допомог і субсидій Управління праці та соціального захисту населення Заставнівської районної державіної адміністрації Руслан Пітик.

В семінарі взяло участь 15 осіб.Фахівець філії Леся Олійнич розповіла присутнім про ситуацію на ринку праці району, наявні вакансій, послуги служби зайнятості незайнятим громадянам та зміни в законодавстві.Віктор Стасюк акцентував увагу присутніх на змінах в пенсійному законодавстві, зокрема щодо підвищення пенсійного віку, збільшення загального трудового стажу для оформлення пенсії, обмеження розміру максимальної пенсії, можливості виходу на пенсію за вислугою років.

« З 1 січня 2019 року страховий стаж, необхідний для призначення пенсії, для тих, хто досягне пенсійного віку в 2019 році, становить 26 років, у 2020 році – 27 років, до 2028 року збільшуватиметься щороку на рік і становитиме 35 років.» - зазначив начальник Пенсійного відділу. Також відзначено про встановлення державної соціальної допомоги органами соціальногозахисту населення непрацездатним особам, які досягли пенсійного віку, але не набули права на пенсійну виплату.

Руслан Пітик повідомив:« З 1 березня 2019 року запроваджується надання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі, тобто субсидія виплачуватиметься грошима безпосередньо громадянам. Розподіл одержувачів субсидії на осіб, які не одержують пенсію, та осіб, які одержують пенсію.»

Учасники семінару отримали інформаційні буклети.

Автор: Олійнич Л. тел.: 3-13-17.



Top