ТОВ «Хрещатик-Агро» - Що посієш, те й пожнеш

 

У Заставнівському районі найбільшим ринко утворюючим підприємством 90-х років був ТОВ «Цукровий завод Хрещатик», який у сезон цукроваріннянаймав біля 600 жителів двох районів - Заставнівського та Кіцманського.

Потім в магазинах появлявся цукор його виробництва - солодкий, як мед. Але заводне пережив своє століття і зупинився через те, що нові власники вирішили, що виробництво цукру - не вигідно. Чорноземи на Буковині - родючі, люди - працьовиті. На початку 2000-их прийшов новий власник, який став засновником ТОВ «Хрещатик-Агро», і на полях появились трактори John Deere та New Holland.

Головний інженер Костриж Василя Іванович : «Сьогодні ТОВ «Хрещатик-Агро» вирощує озимий ріпак та яровий ячмінь на 1500 га орендованої землі. До роботи залучається біля 100 осіб, із яких одна половина-постійні працівники, а інша - сезонні.

На посади трактористів, водіїв та підсобних робітників залучаються особи за направленнями Заставнівської районної філії . Таких безробітних, мешканців Заставнівського району, які погодились у 2018 році працювати на сезонних робочих місцях було 38, ще 18 – на тимчасових робочих місцях. Дефіциту кадрів товариство не відчуває, так яку міжсезоння працівники перебувають на обліку як безробітні, а весною повертаються на свої робочі місця-плинності кадрів не має.»

Бажаємо ТОВ «Хрещатик-Агро», вдалої посівної і гарного урожаю. Сподіваємось, що товариство збереже своїх працівників, створить нові робочі місця і Заставнівська районна філія Чернівецького обласного центру зайнятості візьме участь у підготовці та доборі нових професійно підготовлених та мотивованих працівників.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями - Галина Коростатевич

Поділися з друзями



Top