На Заставнівщині в с. Малий Кучурів у домашньої кішки виявлено сказ

 

28 червня цього року в с.Малий Кучурів Заставнівського району зафіксовано сказ у домашньої кішки, яка з слів господарів більше часу проводила в лісі.

Лікарями ветеринарної медицини Заставнівської районної державної лікарні ветеринарної медицини проведено всі необхідні заходи для ліквідації та профілактики захворювання.

Про це на своїй сторінці у facebook повідомив Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Олександр Олександрюк

З початку року на території Буковини маємо 2 випадки сказу серед домашніх тварин.

Нагадуємо! Сказ - це небезпечна вірусна хвороба, спільна для тварин і людей, яка не піддається лікуванню.

Заразитися можна через укус хворої кішки, собаки, лисиці. Ні в якому разі не можна брати до рук чужих або дворових котів, собак чи диких, які на перший погляд є добрими, але на жаль можуть бути носіями вірусу сказу, спочатку виглядають дуже ласкавими, а потім проявлять агресію.

Якщо Вас покусала тварина, не треба чекати симптомів! Навіть, якщо укус був не до крові, слина зараженої тварини могла потрапити на подряпини, а це - пряма загроза заразитися вірусом сказу.

Негайно та ретельно промийте уражене місце великою кількістю води з милом. Дезінфікуйте рану антисептичним засобом на основі спирту чи йоду.

Терміново зверніться до найближчого медзакладу.



Top