Йдемо в онлайн? Як за допомогою банківських послуг можна полегшити життя пенсіонера

 

Сучасний світ вже не може обійтися без інтернет-технологій, що бурхливо розвиваються. Особливої популярності набули дистанційні технології, які спрощують завдання і економлять час, що дуже важливо в нашому динамічному і мінливому світі.

Нині стоїть завдання створити привабливі умови для активізації безготівкових розрахунків у всіх сферах. Обслуговуючись в банківській установі та отримуючи пенсію на картку пенсіонер може здійснювати платежі онлайн. Чому це вигідно саме для пенсіонера? Онлайн-платежі – це зручний і сучасний спосіб оплати. Використовуючи можливості інтернету, можна отримати буквально все, навіть не залишаючи свого будинку.

Пенсійна картка може стати не тільки інструментом для отримання пенсії, але і приносити додаткові вигоди її власнику. Найпомітніша з них – це нарахування відсотків на залишок коштів: пенсійна картка несе в собі переваги ощадної картки.

В очікуванні пенсії не обов’язково ходити щодня до банкомату, щоб перевірити залишок на рахунку. Досить підключити послугу СМС-інформування – і при перерахуванні грошей на пенсійну картку особа відразу про це дізнається: прийде повідомлення на особистий мобільний телефон.

Крім того, деякі банки надають можливість поповнити рахунок мобільного телефону з вашої пенсійної картки, відправивши СМС певного змісту на короткий номер. Така послуга позбавить вас від необхідності виходити з дому, щоб придбати ваучер поповнення мобільного зв'язку, особливо якщо така необхідність виникла пізно увечері або в негоду.

Фінансові установи пропонують різні заохочувальні програми. Деякі банки пропонують „своїм” пенсіонерам відкрити кредитні лінії та інші спеціальні пропозиції.

 Таким чином, є всі передумови вигідної співпраці між пенсіонером і банківською установою.

 Забудьте про черги – використовуйте електронні сервіси

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області нагадує про зручну можливість отримання інформації за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України. Зареєструвавшись на цьому електронному сервісі, кожен користувач отримує доступ до своїх персональних даних, може сформувати запит на попередню підготовку документів, а також дізнатися суми сплачених роботодавцем страхових внесків і багато іншої корисної інформації.

Пенсійна служба закликає буковинців скористатися перевагами, які надає вебпортал електронних послуг, уже зараз та заздалегідь потурбуватися про свою майбутню пенсію.

Адреса вебпорталу: http://portal.pfu.gov.ua.



Top