Заставнівському центрі зайнятості провели профконсультаційний захід «Презентація навчального закладу державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ)"

 

З метою підвищення поінформованості про можливості професійного навчання за сприяння служби зайнятості, в Заставнівській районній філії Чернівецького ОЦЗ

5 липня 2019 року був проведений профконсультаційний захід «Презентація навчального закладу державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ)», в якому прийняли участь 8 безробітних осіб.

На заході безробітні мали змогу ознайомитися з сутністю та перевагами професійного навчання за сприянням служби зайнятості. Василь Максимчук ознайомив безробітних з описом професій, актуальних на ринку праці та вимогами до них, а також, умовами навчання у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗУ).

В системі державної служби зайнятості функціонують 11 центрів професійно-технічної освіти: Дніпропетровський ЦПТО ДСЗ, Донецький ЦПТО ДСЗ, Івано-Франківський ЦПТО ДСЗ, Луганський ЦПТО ДСЗ, Одеський ЦПТО ДСЗ, Полтавський ЦПТО ДСЗ, Рівненський ЦПТО ДСЗ, Сумський ЦПТО ДСЗ, Харківський ЦПТО ДСЗ, Херсонський ЦПТО ДЦЗ. Львівський-ЦПТО ДСЗ. Під час заходу відбулась розширена презентація Рівенського ЦПТО ДСЗУ.

Безробітні ознайомились з переліком професій, які можна здобути в ЦПТО ДСЗ, перевагах навчання з використанням сучасної матеріально-технічної бази та навчальних програм, які відповідають вимогам роботодавців. Присутні переглянули відео-презентації центрів професійно-технічної освіти, ознайомились із структурою, переліком професій та напрямками професійного навчання.

Начальник відділу активної підтримки безробітних зауважив, що переконливим аргументом навчання в ЦПТО є той факт, що фінансування витрат на професійне навчання безробітних проводиться за рахунок коштів Фонду загально обов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Оплачується вартість навчання, проживання в гуртожитках, проїзду до місця навчання безробітних.

В.Максимчук



Top