Напередодні виборів не забудьте забрати свій паспорт в міграційній службі

 

У зв’язку з проведенням виборів до Верховної Ради України 21 липня 2019 року звертаємо увагу буковинців, які подали заяву на оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки, на необхідність своєчасного звернення до підрозділів міграційної служби області.

Нагадуємо, що єдиною підставою для участі у виборчому процесі є наявність у виборця паспорта громадянина України у формі ID-картки або паспорта-книжечки. Виборчий бюлетень має право отримати кожен громадянин, якому виповнилося 18 років і який включений до списку виборців. 

Слід також пам’ятати, що відповідно до роз’яснень ЦВК України (Постанова ЦВК № 268 від 27 грудня 2018 року), громадянам, включеним до списку виборців, на виборчій дільниці НЕ мають права відмовити у реалізації права голосу:

- через відсутність у паспорті громадянина України у вигляді книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25-ти або 45-річного віку;

- через розбіжності у виборчій адресі виборця або відсутність відомостей щодо реєстрації місця проживання у ID-картці.

Для реалізації буковинцями виборчого права напередодні та у день проведення виборів 20 та 21 липня в усіх територіальних підрозділах УДМС України у Чернівецькій області буде забезпечено чергування працівників для видачі вже виготовлених паспортів громадянина України у формі ID-картки.

Отримати інформацію щодо стану готовності свого паспортного документа можна за допомогою електронних сервісів ДМС України:

  • «Перевірка стану оформлення паспорта» за посиланням: https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html;
  • чат-боту ДМС України у месенджерах Viber та Telegram.

Управління ДМС у Чернівецькій області



Top