В Заставнівській районній філії центру зайнятості відбулося чергове засідання клубу для осіб старше 50 років

 

18 липня  2019 року в Заставнівській районній філії Чернівецького  обласного центру зайнятості відбулося чергове засідання клубу для осіб старше 50 років. На даному заході були присутні 12 безробітних.

Начальник відділу активної підтримки безробітних  В.Максимчук поінформував про питання працевлаштування громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, а також створення нових робочих місць для даної категорії осіб з наданням компенсації роботодавцям на відшкодування фактичних витрат у розмірі єдиного внеску.

Він  зазначив: «З 1 сiчня завдяки Закону України “Про внесення змiн до деяких законодавчих актив України щодо пiдвищення пенсiй” та доповненням у частинi 2 статтi 14 Закону “ Про зайнятiсть   населення ” пiдприємства зобов’язали працевлаштовувати осiб перед пенсійного вiку, а в разi вiдмови – навiть накладати штрафи».

Також  В. Максимчук повідомив  , що люди , які відносяться до категорії за 50 років можуть отримати  одноразову допомогу з безробіття у розмірах річної суми, якщо буде наданий адекватний бізнес-план, і дирекція центру за результатами профдіагностики безробітного довірить йому ці кошти. Також даній категорії можуть видати ваучер для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці.

На підставі ваучера здійснюється перепідготовка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності, підготовка на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні.

Начальник відділу активної підтримки безробітних  повідомив  про стан ринку праці та важливість працевлаштування осіб старше 50 років,  розкрив питання легальної зайнятості, яка відіграє важливу роль в соціальному захисті працюючого та отриманні пенсії.

Участь у даному заході дала можливість присутнім безробітним поділитися власним думками та зрозуміти, що вік  стане бар'єром на шляху отримання роботи тільки тоді, коли люди самі сприйматимуть його як перешкоду.

 Максимчук В.В. - Начальник відділу активної підтримки



Top