Відео - У ГОРІШНІХ ШЕРІВЦЯХ ОСВЯТИЛИ ХРАМ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ

 

Як повідав нам активіст будівництва нової церкви Васль Луговий, про це велика частина мешканців села Заставнівського району мріяла вже декілька років.

До УПЦ (Московського патріархату) принципово не хотіли ходити. А коли розпочалася війна на Сході України проукраїнську позицію зайняла ще більша кількість горішньошерівчан. У невеликій каплиці, та прибудові до неї, давно не поміщалися ті, хто хотів молитися рідною українською мово за свою родину, за Божу благодать, за Україну.

Тож у листопаді минулого (2018) року активісти та парафіяльна рада ухвалила остаточне рішення: будуємо нову церкву! Сказали — зробили!

І ось 28 серпня 2019 року, на Свято Першої Пречистої — Успіння Пресвятої Богородиці жителі села урочисто одягнені, з піднесеним настроєм та щасливі, що їхня мрія збувається швидкими темпами, завітали на освячення нижньої частини  приміщення храму, що за якихось 9 місяців встигли збудувати, оздобити в сучасному стилі, не порушуючи старовинних вимог, й чудово облаштувати  підвальну церкву.

Настоятель храму о.Сергій Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ разом із священиками довколишніх парафій здійснили освячення Свято-Успенського храму.На храмове свято до них завітали  генеральний директор ТОВ ПМК-311 Володимир Кравацький, який є головним підрядником і благодійником у спорудженні святині, численні гості з інших сіл Буковини, аби привітати сельчан з великою подією спорудження справжньої української церкви.

Прихожани нового храму та голова села Михайло Савчишин щиро дякували всім, хто долучився до будівництва, хто надавав різну допомогу і висловлювали щирі сподівання на подальшу співпрацю, адже храм потрібно продовжувати будувати.

Хай Господь допомагає в цій великій благодатній справі!

Автор: Світлана Масловська

Відео: Олександр Панзига

 Поділися з друзями



Top