Організація службою зайнятості навчання операторів котельні на замовлення роботодавців

 

Одним із основних завдань в роботі  Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятостізайнятості є налагодження тісної співпраці з роботодавцями для задоволення їх кадрових потреб, зокрема шляхом організації та проведення професійного навчання безробітних.

В умовах сучасного ринку праці надзвичайно важливими стали розуміння та готовність працівника навчатися та підвищувати кваліфікацію упродовж  всієї своєї діяльності.

            З кожним роком професія   оператор котельні стає  дедалі актуальнішою, оскільки передбачають обслуговування робітниками автоматизованих котелень  з сучасним обладнанням в залежності  від системи опалення. Для успішної професійної діяльності людей  даних професій необхідні ґрунтовні знання про будову, порядок експлуатації та обслуговування котлів, вивчення способів попередження і ліквідації несправностей, аварій;  правил  і норм безпеки  і виробничої санітарії, протипожежного захисту тощо. Для оперативного укомплектування таких вакансій служба зайнятості у вересні організовує навчання безробітних. За короткий термін вони мають можливість пройти професійне навчання, аби  з початком опалювального сезону отримати гарантоване місце роботи.

Робота операторів котелень зазвичай має сезонний характер. Тому з наближенням опалювального сезону все більше роботодавців звертається до районної філії  з метою укомплектування штату кваліфікованими працівниками.

 У вересні місяці на базі філії організовується навчання операторів котельні за навчальною програмою «Чергова перевірка знань за професією "оператор котельні"». Такоз організовується навчання операторів котельні з обслуговуванням малометражних котлів потужністю до 0,1 МВТ.

Під час теоретичних і практичних занять  на базі КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ НАВЧАЛЬНО-КУРСОВИЙ КОМБІНАТ ЖКГ безробітні  опановують навики з  охорони праці і техніки безпеки, правила поведінки і роботи з газовими котлами та котлами на твердому паливі, електрообладнанні, знайомляться з новими енергозберігаючими технологіями  в галузі теплопостачання. По закінченню навчання безробітні допуски до виконання робіт з підвищеною небезпекою  для кваліфікованого обслуговування котелень.

Якшо Вас цікавить інформація про навчання операторів котельні звертайтесь до Заставнівської районної філії Чернівецького ОЦЗ тел..для роботодавців 03737-3-17-97, те. Для безробітних 03737-2-19-80.

Ми завжди готові Вам допомогти.



Top