Дмитро Козарійчук: «Першочерговим завданням, яке стоїть перед нами – це вивести землю з тіні»

 

Голова районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук провів робочу нараду з керівниками силових структур району.

У нараді також взяла участь Валентина Євка, начальник Заставнівської державної податкової інспекції Кіцманського управління ГУ ДПС у Чернівецькій області та Борис Баглей, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА.

У ході наради обговорено ситуацію в районі, велася розмова про формування подальших планів  спільних заходів на найближчий період, обговорювалися шляхи подальшої співпраці з питання забезпечення громадського порядку на території району.

  Йшлося також про наявність пожежних водойм в загальноосвітніх навчальних закладах району, встановлення протипожежних сигналізацій, первинні заходи протипожежної безпеки в установах та організаціях району; чисельність пожеж та причини їх виникнення; криміногенну ситуацію в районі; виконання мобілізаційних завдань. 

 Визначено, що першочерговими заходами щодо покращення протидії правопорушенням є обладнання в’їздів до населених пунктів району камерами відеоспостереження, про яке розмови точаться вже впродовж декількох років.

Найгостріше проходило обговорення питання стосовно того, як швидко вивести землі з «тіні». Присутні погодилися, що легко і просто це зробити  не вдасться через тонкощі взаємодії між різними державними органами. Зокрема, як сказала Валентина Євка, збирати земельний податок можна лише тоді, коли відомо, хто власник та хто працює на кожній з ділянок землі.Тому, аби вивести з «тіні» землю, необхідно, щоб Держгеокадастр завершив інвентаризацію земельних ділянок в Україні та було сприяння правоохоронних органів, щодо притягнення до відповідальності правопорушників з цього питання.  Однак через недостатнє фінансування робіт з інвентаризації землі в попередні роки Держгеокадастр так швидко з цим питанням не впорається.

Заступник прокурора Кіцманської місцевої прокуратури Павло Шевчук акцентував увагу на тому, що вивід землі з «тіні» таки залежить від ДФС. Бо ж кому, як не податківцям найдетальніше відомо хто і де орендує землю «таємно». Після обміну думками риску підвів голова райдержадміністрації: «Першочерговим завданням, що зараз стоїть перед нами – це виведення землі з тіні. Всі ми добре знаємо, а особливо аграрії, що фактично ринок землі існує. Він оформлений через довгострокову оренду, через законне чи незаконне, іноді корупційне виділення землі. І цьому ганебному явищу потрібно поставити край. Зміни існуючого порядку подобаються не всім. Особливий супротив проявляють ті, кому "і так добре живеться". Вони не сплачують податків, недоплачують орендодавцям, не вкладаються у соціальний розвиток населеного пункту. Тому така практика повинна стати пережитком минулого».

Дмитро Козарійчук наголосив, що надзвичайно важливо сьогодні консолідувати зусилля усіх гілок влади й працювати над реалізацією завдань держави та інтересів громади. На завершеннявін надав ряд доручень  учасникам наради. Виконання доручень перебуватиме під особистим контролем голови РДА.



Top