Дмитро Козарійчук: «Веренчанська громада має гарну перспективу і тому заслуговує на те, щоб мати комфортну школу» (фото)

 

Для мешканців с. Веренчанка будівництво нового корпусу школи – це неабияка радість, що  народжена необхідністю.

Нині місцеву загальноосвітню школу ім. Ірини Вільде відвідує близько 600 учнів. Навчаються школярі  у дві зміни, що є величезною незручністю для всіх: дітей, їх батьків та педагогів. 

Сьогодні на будівельному майданчику на території школи, адже саме тут тривають роботи, побували голова районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук, начальник відділу освіти, молоді та спорту  РДА Борис Баглей, Веренчанський сільський голова Володимир Бойчук та директор школи Юрій Кривак.

Вони оглянули стан будівництва закладу освіти, оцінили перспективу облаштування довколишньої території та  допоміжних шкільних споруд.

Наразі будівельники продовжують роботи. Загальна кошторисна вартість будівельного проєкту понад 32 млн. гривень.  Для завершення будівельних робіт необхідно близько 19 млн. гривень. 

«Це буде новий корпус школи за всіма освітніми та сучасними вимогами, -- говорить Борис Баглей.

– Ошатні, добре освітлені навчальні приміщення, велика спортивна зала з високою стелею та відповідним спортивним інвентарем, внутрішні вбиральні, обов’язково – пандуси. Заплановано облаштування й ресурсних кімнат. Тобто все те, що допоможе дитині відчувати себе комфортно та безпечно у навчальному закладі».

Сільський голова з великою любов’ю повідав про те, чим живе громада його села, про перспективу розвитку: «На відміну від багатьох населених пунктів краю, які переживають період стагнації, наша Веренчанка процвітає. Мешканці будуються, працюють у селі, в  районному та обласному центрах. Звичайно багато є таких, що перебувають на тимчасових заробітках за кордоном.

Але своє майбутнє пов’язують з рідним Веренчанським краєм. У нас багато дітей. Є багатодітні родини. Нова школа, вкрай, необхідна. Бо й у дві зміни вчитися проблемно – тісно. Адже діти хочуть простору». Поділився досягненнями учнів та педагогів і директор школи.

Він  розповів про вподобання дітей, про їх велике бажання крім отримання основних знань ще й займатися у спортивних секціях та предметних гуртках. «У нашій школі завжди гамірно як у вулику, -- каже Юрій Кривак. – Бо ж тут не тільки здобувають знання, тут ще проходить і виховний процес.

Саме в школі  в тісному зв’язку з батьками формується особистість громадянина України, здійснюється становлення гідного патріота держави». Для завершення будівництва потрібні кошти. Повторюся – це близько 19 млн. гривень.

Тому сільський голова Володимир Бойчук та мешканці села вирішили звернутися  до голови Заставнівської РДА Дмитра Козарійчука, голови ОДА Сергія Осачука та усіх депутатів Верховної Ради України від Буковини з проханням  винайти кошти, необхідні для завершення будівництва нового корпусу школи.

Звертаючись до присутніх, керівник району Дмитро Козарійчук наголосив:     

   -- Будівництво закладів соціальної сфери, особливо освітніх закладів, комплексний розвиток соціальної інфраструктури району на сьогодні відіграє ключову роль.

Веренчанська громада має гарну перспективу і тому   заслуговує на те, щоб мати комфортну школу.

І якщо Держава вже спромоглася виділити кошти для того, щоб розпочати довгоочікувану добудову навчального закладу, то спільними зусиллями ми зобов’язані розв'язувати фінансові проблеми. Адже майбутня школа надзвичайно важлива для  школярів і всіх жителів села.



Top