Відео - На Заставнівщині нардепи дали обіцянки щодо завершення будівництва шкіл району

 

Головним на сьогодні є забезпечення дітей можливістю отримувати якісну освіту, різносторонньо розвиватися, калорійно й смачно харчуватися та змістовно відпочивати.

«Проблеми в освіті – проблеми в державі» -- так вважає Валерій Божик. Тому, перебуваючи у  населених пунктах району, спілкуючись з учителями, учнями та їх батьками Народні депутати намагаються детально заглиблюватися у причини проблем та спільно знаходити шляхи їх вирішення.

с.Хрещатик

У с. Хрещатик вже 10 років дошкільнята навчаються у пристосованому цокольному приміщенні школи. На той час це був один із найкращих виходів з положення. Однак, все йде та все змінюється, час та люди вимагають іншого – покращення умов для найменших мешканців села. Тому і почали перепланування приміщення місцевої школи. Як запевнив голова райдержадміністрації Дмитро Козарійчук, тут працюватимуть хороші фахівці, бо ж мають зручно розміститися усі: дошкільнята й учні молодшої та середньої школи. Реконструкцію зроблять відповідно до вимог Закону про освіту та «Нову українську школу». У цій школі є потреба в оновленні харчоблоку. Бо ж, недарма люди говорять, обладнання тут придбане «за царя Тимка».

с.Кадубівці

Як, до речі, й у Кадубовецькій ЗОШ І-ІІІ ст. У цьому навчальному закладі ще й немає відповідного приміщення  для їдальні. Облаштування спортивного майданчика біля школи – це теж виклик для місцевої влади. Є над чим працювати. Хоч, загалом, школа кардинально позитивно змінила свій вигляд та наповнення. Гарно, ошатно, затишно у класних кімнатах, коридорах та допоміжних приміщеннях. Предметні кабінети обладнані необхідними меблями. Забезпечені мультимедійними дошками. Мешканці села гідно та із вдячністю оцінюють зміни, які відбуваються у місцевій школі. Тим паче що є гідні освітянські досягнення.

с.Веренчанка

У Веренчанці на приїзд депутатів та голови РДА чекали з нетерпінням і дорослі й малеча. Оксана Гринчук спілкувалася із найменшими. Цікавилася які гуртки відвідують учні, чи цікаво їм навчатися та які страви їм пропонують до обіду. Харчування дітей у дошкільному закладі та школі тут забезпечує місцевий підприємець. І це, на думку Оксани Анатоліївни, є тим позитивним моментом, який спонукає до відповідальності та прозорості у роботі.  Подивилися і новобудову корпусу школи. Визначилися з обсягами робіт та темпами. Голова райдержадміністрації Дмитро Козарійчук повідомив, що попередньо анонсовано продовження будівельних робіт з 5-6 березня. Благо, погода цьому сприяє. «Але маємо до громади і до Вас прохання – контролювати цей процес. Щоб не було простоїв. Лише в такому випадку ми спільно зможемо привітати школярів з новим навчальним роком у розбудованому корпусі школи»,-- звернувся до Веренчанського сільського голови Володимира Бойчука керівник району.

с.Горішні Шерівці

Активно проходить будівництво школи та в Горішніх Шерівцях. Вже підведені необхідні комунікації, кабель для інтернету. Директор ЗОШ Марина Гаврилюк розповідає, що мешканці села з нетерпінням чекають на момент здійснення своєї мрії. Адже капсулу, що свідчить про початок будівництва заклали у 2012 році. І це було великою радістю для громади. Народні депутати запевнили, що сприятимуть не тільки завершенню будівельних робіт, але й у забезпеченні відповідними меблями для предметних кабінетів та кухонним обладнанням харчоблоку.



Top