У Заставнівському центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар із загальних питань зайнятості

 

Заставнівською районною філією Чернівецького обласного центру зайнятості проводяться інформаційні заходи для безробітних з дотриманням всіх карантинних вимог.

Так, 12 січня 2021 року в приміщенні був проведений інформаційний семінар із загальних питань зайнятості для 5 безробітних.

Учасники заходу отримали детальну інформацію, що таке «підходяща робота», «страховий стаж», «застрахована особа» та державні гарантії окремих категорій громадян; особливості реєстрації, перереєстрації безробітних, надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю, відповідальність за подання достовірних даних у період запровадження карантину тощо.

Присутні ознайомились з основними послугами державної служби зайнятості та сучасними підходами щодо їх отримання, перевагами легальної зайнятості та актуальними вакансіями на ринку праці Чернівецької області.

Також, в ході семінару  заступником начальника відділу надання соціальних послуг Василем Максимчуком  було наголошено, що служба зайнятості вирішує питання щодо сприяння оптимальному вибору або зміні людиною сфери трудової діяльності (професії) відповідно до її професійних інтересів, нахилів, здібностей, рівня професійної підготовки, стану здоров’я та з урахуванням потреб ринку праці. Особлива увага було зосереджена на електронних сервісах Державної служби зайнятості та безкоштовних освітніх платформах.

Йшлося про: «Персональний кабінет» (https://www.dcz.gov.ua/cabine), «Платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри (http://profi.dcz.gov.ua/),  Освітній портал ДСЗ  та реєстрацію через портал Державних послуг «Дія» тощо. Під час семінару учасники мали нагоду поставити фахівцю служби зайнятості запитання, почути на них відповіді та уточнити окремі деталі.



Top