На Заставнівщині школярів повертають до дистанційного навчання

 

У Заставнівському та Сторожинецькому районах за останні дні реєстрували найбільше нових випадків коронавірусу, головам громад на цих територіях рекомендували перевести школярів на дистанційне навчання.

Про це йшлося під час засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та з упередження і нерозповсюдження COVID-19 Чернівецької ОДА.

Також у двох найбільш завантажених госпітальних базах Буковини розгорнули додаткові ліжка для хворих на COVID-19.  

Так, у Заставнівській центральній районній лікарні кількість місць збільшили із 55 до 75, у Сторожинецькій – зі 105 до 125.

19 медичних закладів області, у яких надають допомогу недужим на коронавірус, заповнені на 45,4%, реанімації – на 57,6%.

Що ж до ситуації із поширенням гострих респіраторних вірусних інфекцій, то епідемічний поріг не перевищено у жодному районі області.

Водночас  за останній тиждень захворюваність зросла на 20%.

Саме тому територіальним громадам, які відновлюють очне навчання, рекомендували створити безпечні умови для занять. Також їм належить суворо контролювати, аби учасники освітнього процесу, які контактували із хворими, дотримувалися самоізоляції.

Ішлося на засіданні штабу, зокрема, про план розгортання додаткових ліжок та необхідність підготувати запас медикаментів. Штаб розглянув також організаційні питання вакцинації від коронавірусу.

Так, для проведення щеплень належить сформувати графік, онлайн-чергу та кол-центри, у яких можна буде отримати консультацію.



Top