12 лютого у Заставнівській районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості проведений майстер-клас «Сучасні джерела пошуку роботи».

 

Захід проведено з дотриманням всіх карантинних обмежен.

Основною метою заходу було навчити безробітних правильно використовувати сучасні джерела пошуку роботи.

У жвавій дискусії учасники заходу обговорювали усі можливі методи пошуку роботи: як саме і де шукати вакансії, намагались побудувати власну стратегію пошуку роботи.

Ознайомились з їх недоліками та перевагами, необхідністю щоденного їх опрацювання.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг районної філії Василь Максимчук розповів про сучасні методи самопрезентації, як проводити онлайн-співбесіди з роботодавцями.

Спеціаліст зазначив , що саме ці форми роботи є найбільш ефективними, а також економлять час і роботодавця і того, хто шукає роботу.

Наголосив, що якісне відео-резюме дає набагато більше шансів отримати достойну роботу. 

Отримана інформація дала змогу безробітним розширити знання щодо існуючих джерел пошуку вакансій і методів власної самопрезентації. 

Так, під час колективної роботи учасники заходу ознайомлювалися з сервісом служби зайнятості, із сучасними вимогами роботодавців до працівників, з інформаційними джерелами, на які необхідно звернути увагу,  щоб успішно та якомога швидше працевлаштуватись, аналізували різні сайти з пошуку роботи, підбираючи найбільш дієві для себе.

В результаті проведеного заходу 5 безробітних чітко засвоїли, що інформацію про вакансії можна знайти не лише в ЗМІ, мережі Інтернет чи в центрах зайнятості, а й на дошках оголошень, від родичів або знайомих, відвідуючи ярмарки та міні - ярмарки вакансій, презентації роботодавців, тощо.

Головне, щоб сама інформація була перевірена, актуальна і надавала можливість гарантованого працевлаштування.



Top