Заставнівщина відзначила 32-річницю виведення військ з Афганістану

 

15 лютого 1989 року з Афганістану були повністю виведені радянські війська. Закінчилася страшна війна, що тривала 3340 днів, в якій загинуло близько 15 тис. радянських воїнів, більшості з яких не виповнилося й 20 років.

10 років тривала ця війна. Через її полум’я пройшло ціле покоління. На карті Афганістану немає міста, в якому б не проходили службу наші земляки.

У залі Заставнівського будинку культури відбулися урочистості з нагоди 32-річниці виведення військ з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Участь у заході прийняли перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Фалібога та начальник управління праці та соціального захисту населення Ярослав Олексюк та голова Заставнівської ТГ Радиш Василь Йосипович який вручив грамоти та матеріальну допомогу учасникам тих знаменних подій. 

Перший заступник щиро та проникливо звернувся до присутніх в залі воїнів – «афганців» , подякував за незбориму силу духу, героїзм, за вистраждане та звершене. Зазначив, що воїни-афганці, завжди будуть яскравим взірцем для українських патріотів. Побажав здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра.

Сергій Васильович  вручив учасникам бойових дій  Почесні грамоти за підписом голови РДА Дмитра Козарійчука.

 У війнах немає переможців, війна – це смерть, яка забирає найдорожче у людини – її життя; війна – це каліцтво, фізичне та духовне, війна – справжнє пекло.

Тому під час урочистостей виступаючі дякували воїнам-інтернаціоналістам та бажали міцного здоров'я та мирного неба, а також удачі та Божого благословення тим, хто нині боронить нашу державу від ворога.

Присутні вшанували  загиблих воїнів-інтернаціоналістів  хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника Воїнам -  інтернаціоналістам.



Top