Відео - БОГОСЛУЖІННЯ У ЗАДУБРІВЦІ Й ДОСІ НА ВУЛИЦІ

 

Мужність, витривалість і принциповість прихожан храму Святого Архистратига Михайла с.Задубрівка  Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ  вражає. 

Така жертовність, взірець стійкості й відданості Божій молитві, беззаперечній українській позиції і родинна згуртованість парафіян храму притаманна дуже небагатьом нашим співвітчизникам. А Задубрівка вже два роки стоїть, молиться буквально на дорозі.  Не маючи можливості потрапити до храму через перешкоджання невеличкої кількості односельчан, котрі, незважаючи на рішення більшості прихожан залишилися вірними церкві Московській, не пускають їх до приміщення церкви.

Люди моляться навіть не під брамою, бо опоненти щойно бачать наближення  до огорожі — здатні на найжорстокіші методи.

Аби уникнути протистоянь, українці відступили і вкотре закликають своїх духовних  братів і сестер до порозуміння та єдності. Чоловіки й жінки різного віку, молодь, діти не зважають на мороз і холод, щонеділі поспішають до храму, де службу Божу проводить їхній священик, а ще він капелан, волонтер, о.Назарій Гагалюк, який часто їздить на Схід України, аби підтримати наших захисників.  Котрий разом із  ними несе важкий хрест богослужінь просто неба.

Спілкуючись із прихожанами храму в неділю, останньої лютневої днини, ми вкотре переконалися, вони ніколи не відступлять від своєї проукраїнської позиції, не піддаватимуться на провокації, не купляться на «липкі» пропозиції священиків МП, але й захищатимуть себе від брудних технологій та різних маніпулятивних лжеінформацій.

І вкотре закликають односельчан до порозуміння, щоб разом молитися в понад 100-літньому храмі, який будували їхні батьки, діди й прадіди.

Олександр Панзига, Світлана Масловська спеціально для Буковина Онлайн



Top