Відео - Скільки коштів на територіальну оборону виділили громади Заставнівщини

 

15 лютого спільно з депутатськими корпусами на Заставнівщині були проведені позачергові сесії територіальних громад.

На порядку денному стояло питання про звернення до жителів громад та виділення коштів для забезпечення територіальної оборони нашого краю у разі військової агресії.

Скільки коштів вирішили громади виділити на територіальну оборону;

Вікнянська ТГ – 400 + 200 тис.грн

Кадубовецька ТГ – 300тис. грн..

Юрковецька ТГ – 200 тис.грн.

Веренчанська ТГ – 200 тис.грн.

Кострижівська ТГ – 100 тис.грн

Горішньо Шеровецька ТГ – 100 тис.грн

Заставнівська ТГ – 50 тис.грн.

Шкода, та навіть у час коли здається всі мали б об’єднуватись навколо спільної справи, на сесії Заставнівської громади не обійшлося без конфузів, адже на початку сесії голова нібито взагалі підбурював депутатів не виділяти коштів, зсилаючись на ПДФО військових частин які надходять до іншої громади, згодом на побачивши негативні настрої депутатів, запропонував виділити кошти у сумі 20 тис.грн, та депутати наполягли на тому щоб сума була збільшена до 50 тис.грн., та запропонували розробити також місцеву програму з посилення тероборони, їм таки вдалося достукатись до свідомості міського голови, хоча серед громад Заставнівщини це найменша сума коштів, що не аби як обурює учасників бойових дій та жителів громади.

Сьогодні ми б усі мали об’єднуватись та створити єдину оборону, а виходить так, що деякі голови, у своїй звичній манері перекладають свої обов’язки на чужі плечі, тикаючи на інші громади пальцем, і вказуючи хто за що має платити.

Від автора – Хотілося б виправити голову Заставнівської громади, та зауважити що Вікнянська громада лише за 2021 рік надала допомогу військовим частинам на понад 2 мільйони гривень.

Читайте також: Відео – Вікнянська громада презентувала військовослужбовцям три дизельних генератори

Ми просимо всіх, хто має таку можливість і відповідний досвід, підтримати загони територіальної оборони, максимально сприяти їхній розбудові. Водночас громадяни мають продовжувати працювати, не змінюючи свій звичний спосіб життя – це забезпечить стабільну економічну діяльність, а отже, і можливість Збройних сил захищати Україну так, як потрібно, і стільки, скільки потрібно.

Пам’ятаймо, що в єдності – наша сила! Разом ми переможемо будь-якого ворога – і зовнішнього, і внутрішнього. Слава Україні!


Top