Мешканці села Баламутівка обговорюють створення ОТГ

 

Мешканці села Баламутівка надзвичайно серйозно та виважено відносяться до створення об’єднаної територіальної громади. У процесі активного обговорення у сельчан виникає багато запитань.

Відповіді на них давали голова Заставнівської районної державної адміністрації Юрій Кітар та його перший заступник Василь Молдован, які були присутніми на позачерговій сесії Баламутівської сільської ради.

Йшлося про юридичні аспекти  об’єднання, про субвенцію на освітню та медичні галузі, принципи фінансування ОТГ, функціонування школи, амбулаторії, створення ЦНАПу, тощо.

Людей також хвилювало те, що  на їх думку , не всі приватні підприємці сплачують податки, деякі працюють в «тіні».

Члени ініціативної групи, яка була створена для детального вивчення та сприяння створення ОТГ, обурювались тим, що в селі не профільовані дороги, не відремонтований Будинок культури, не створюються нові робочі місця, хоч для цього є всі передумови.

« Болючим» залишається питання газифікації села. Громадяни розуміють, що встановлення підвідного газоводу до села є дороговартісним процесом, однак вони на це надіються уже 10 років і тому довірять  долю свого села тому, хто допоможе зрушити це питання з місця та довести справу до логічного завершення.

Принциповим залишається переконання баламутів чан в тому, що об’єднуватися потрібно. А от з ким – вони думають . Тим часом депутати сільської ради та члени ініціативної групи здійснюють  опитування мешканців села.



Top