Відео - Подаруйте своїм рідним комфорт і піклування: Відділення стаціонарного догляду «Затишок» у с.Вікно

 

У мальовничому Буковинському селі Вікно по вул..Головна 83В розташоване відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання «Затишок» комунального закладу «Вікнянськитй центр надання соціальних послуг» Вікнянської територіальної громади  Чернівецького району Чернівецької області.

         Відділення «Затишок» розраховане  на 35 ліжко-місць. У стаціонарному відділені на даний час проживають підопічні, які через різні життєві обставини знайшли для себе тут саме «домівку». Вони перебувають в атмосфері поваги, турботи, людяного до них ставлення, що дає їм відчуття родинного затишку, теплоти людських сердець, захищеності, вселяє їм віру в життя. Тут затишно, по-домашньому привітно і, не віриться, що живуть люди, які не мають жодних родинних стосунків.  Адже стосунки між ними добросердечні, майже родинні.

         Працівники, які доглядають за людьми похилого віку чуйні, доброзичливі, терплячі, тактовні. З розумінням відносяться до кожного підопічного.

         До відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання безоплатно приймаються  одинокі громадяни похилого віку, інваліди (які досягли 18-річного віку), хворі ( з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які відповідно до висновку лікарсько-консультаційної комісії закладу охорони здоров»я за станом здоров»я не здатні до самообслуговування, потребують постійного стороннього догляду та допомоги, стаціонарного догляду, соціально-побутових, соціально-медичних та інших соціальних послуг. Особи, які мають працездатних рідних, що повинні забезпечити їм догляд і допомогу, приймаються до відділення на умовах повної оплати згідно із затвердженими розрахунками..

         Перебування у стаціонарному відділенні можливе на постійній основі, так як і на термін, визначений сторонами.

У відділенні стаціонарного догляду громадяни перебувають на повному державному утриманні, одержують соціальну послугу стаціонарного догляду та відповідно до встановлених норм забезпечуються:

1) житлом, одягом, взуттям, постільною білизною, м’яким і твердим інвентарем і столовим посудом;  

2) раціональним чотириразовим харчуванням, у тому числі з урахуванням віку і стану здоров’я у межах натуральних норм харчування;

3) засобами пересування (крім моторизованих), медикаментами відповідно до медичного висновку;

4) комунально-побутовим обслуговуванням (опалення, освітлення, тепло-, водопостачання тощо).

За наявності вільних місць до відділення стаціонарного догляду на загальних умовах строком до чотирьох місяців можуть прийматися одинокі громадяни похилого віку, інваліди (які досягли 18-річного віку), хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які тимчасово втратили здатність до самообслуговування, потребують постійного стороннього догляду, соціально-медичного обслуговування.

         Переважно право на позачергове влаштування до відділення стаціонарного догляду мають одинокі ветерани війни, особи, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, жертви нацистських переслідувань, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до 1, 2 і 3 категорії, особи, депортовані за національною ознакою, у разі, коли вони не здатні до самообслуговування, потребують постійного стороннього догляду та соціально-медичного обслуговування.

         Кімнати, в яких проживають підопічні облаштовані медичними багатофункціональними ліжками, приліжковими тумбами, шафами або комодами для одягу, іншим інвентарем, що створюють атмосферу комфорту та домашнього затишку.

         Стаціонарне відділення забезпечене пральними машинами-автоматами, холодильниками для зберігання продуктів харчування та медикаментів, які розміщені відповідно у харчоблоках та маніпуляційному кабінеті.

         У відділенні працює столова, функціонують ванні кімнати, душеві кабіни, санвузли.    

         У просторій кімнаті відпочинку для проживаючих створені умови для перегляду телепередач, ознайомлення з періодичною пресою, читання книг, На території стаціонарного відділення облаштовані місця для відпочинку.

         Для організації дозвілля підопічних організовуються екскурсії, запрошуються учасники колективів художньої самодіяльності Заставнівщини.

         На території відділення функціонує центр надання екстреної медичної допомоги.

         На адресу стаціонарного відділення постійно поступає допомога від благодійних та волонтерських організацій, з якими співпрацює КЗ «Вікнянський центр надання соціальних послуг». У відділенні працює висококваліфікований персонал, з відчуттям відповідальності за роботу, дбайливого турботливого відношення до підопічних.

         Кожен, хто має на меті поселити своїх родичів у відділення, може подивитися  умови проживання.

За детальнішою інформацією можете подзвонити за тел.. +380509570830 директор Галина БУРДЕНЮК



Top