Не спалюйте стерню це може привезти до поганих наслідків

 

Після завершення збирання зернових культур, щороку спостерігаються непоодинокі випадки спалювання стерні, що призводить до значного забруднення атмосферного повітря, погіршення якості земельних ресурсів та наносить велику шкоду довкіллю.

Велика кількість диму від випалювання стерні, сухої рослинності, опалого листя створює безпосередню загрозу для життя людини, сприяє появі підвищеної кількості запальних захворювань органів дихання і очей, захворювання серцево-судинної системи.

Крім того, дим негативно впливає на стан навколишнього природного середовища – знижує родючість ґрунтів, порушується їх структура, зменшується протиерозійна стійкість, забруднюється атмосферне повітря.

З’являється загроза перекидання вогню на природні ділянки, що веде, в свою чергу, до порушення законодавства і знищення диких рослин та тварин, виникнення лісових пожеж та загоряння житлових будинків та загибелі людей.

У с. Погорілівка 25.07.2017 пожежа забрала життя чоловіка 1944 р.н , який спалював сміття із сухою травою у себе на присадибній ділянці та з власної необережності впав у полум’я та отримав опіки не сумісні з життям.



Top