Гострі дебати в селі Кулівці - під час сесії (відео)

 

17 серпня в селі Кулівці Заставнівського району відбулася сесія сільської ради де обговорювали питання щодо ОТГ та надання земельної  ділянки , Руснаку Михайлу - учаснику АТО.

Стосовно Об’єднання Територіальних Громад, депутати ще не визначились, але є декілька варіантів які згодом обговорять та визначать хто саме підходить селу для об’єднання, зокрема це може бути Заставна, Василів, Кадубівці.

Перейшовши до питання надання учаснику АТО земельної ділянки.

Як з’ясувалося,  чоловік запропонував  виділити йому ділянку землі, на території якої знаходиться джерельце (старовинна криничка)

Як пояснює чоловік він хоче розчистити мо́чар, що утворився біля кринички, та обладнати для ведення якихось господарських робіт (поставити вулики чи зробити копанку).

З цього приводу Голова сільської ради села Кулівці, вже в третє збирає сесію, та на заваді стають односельці, які бояться що розчистивши ділянку в низу кринички, в жителів які проживають на горі в криницях не виключно що може пропасти вода.

Як розповідають місцеві жителі дивлячись на їх скалисту місцевість добратись до води дуже важко та й в самих криницях її не багато але якщо розривати джерело в низу можна порушити підземні води і кринички в дворах залишаться сухими так як вся вода з тече в низ.

Обурені люди й цього разу не дали можливості депутатам та сільській голові прийняти рішення.

Учаснику АТО, була запропонована альтернативна ділянка, яку йому змогла б надати сільська рада, від такої пропозиції чоловік відмовився.

Тепер напевне й дійсно, потрібно пересвідчитись, чи будь які дії на даній ділянці, не зашкодять людям які живуть поблизу, та саме головне це рішення сільської голови та депутатів, адже тільки вони зможуть надати, чи не надати ділянку чоловікові, а до тих пір гарячих суперечок та криків просто не оминути.

Наразі люди збирають селом підписи, щоб заборонити відчуження згаданої земельної ділянки, та сельчани і тут діляться на за и проти.

Ми пройшлися до джерела разом із жителями які показали що, де і як хоче зробити АТО-шник, так місце й дійсно красиве та мальовниче, хоча й трохи занедбане але ми ж не експерти щоб визначати буде шкода чи ні від дій чоловіка.

Відео без коментарів

Поділися з друзями



Top