В Горошівцях Заставнівського району відкрили пам'ятник Шевченкові

 

У церемонії відкриття пам'ятника велетню українського слова Тарасу Шевченку, який знаково встановлено перед центральним входом Горошовецького НВК.

На свято прибули заступник голови Чернівецької обласноїдержавної адміністрації Василь Гостюк, перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька, голова Заставнівської районної державної адміністрації Юрій Кітар, голова Заставнівської райради Сергій Капіцький, представники громадськості області та району.

На відкриття пам’ятника зібралися велика сільська громада. Урочистості розпочалися виконанням державного Гімну та декламуванням безсмертних віршів Великого Кобзаря. З вітальним словом до земляків звернувся Заслужений артист України Іван Дерда.

Виступи гостей перепліталися поетичними словами у виконанні учнів школи, а також піснями на слова Т.Г. Шевченка, які виконував шкільний хор. Відкриття пам’ятника у с. Горошівці стало знаковою подією не лише для громади села, а й для цілого району.

У цей нелегкий для країни час ми, як ніколи, потребуємо відчуття захищеності, а Шевченко є і залишиться оберегом нашої нації, її совістю і душею. Від нині в селі буде стояти погруддя Тараса Шевченка – символ вольності і відваги, мудрості і віри.

Сюди будуть приходити молодші і старші, хтось покладе квіти, а хтось пригадає борців за волю України. Дух Тараса Шевченка і його творчість завжди будуть підтримувати віру і надію в те, що український народ був і буде непереможним.



Top