Буковинка з сином живуть на згарищі свого будинку

 

У мешканки села Горбова Герцаївського району Віоріки Падурару у грудні 2015 року згоріла хата.

 Відтоді жінка з дев’ятирічним сином тулиться, де приймуть. Останнього місяця вони переїхали на згарище свого будинку.

Пожежа трапилася, коли жінка пішла до мами за молоком та сметаною. "Коли повернулася, вже все горіло, – пригадує Віоріка Падурару. – Із вогню пощастило витягнути сина та хвору тітку. З майна нічого врятувати не вдалося".

Протягом трьох місяців жінка жила в реабілітаційному центрі на вулиці Білоруській у Чернівцях. Сина Едуарда влаштувала в гімназію №6, хлопчик пішов до музичної школи.

- Думала, що вдасться за щось зачепитися, щоб і надалі жити в місті, бо дитині потрібна гарна освіта, – розповіла жінка. – Йому дуже подобається нова школа, вчителі, однокласники.

Проте через три місяці з реабілітаційного центру довелося з’їхати. Зараз жінка – на вулиці.

– Повертатися не було куди, тому пішли з сином на згарище хати, – бідкається В. Падурару. – Я там трохи прибрала. Щоби не було запаху згорілого, чи не щодня перу дитині й собі одяг. Вже не так холодно, тому спимо в цьому будинку.

Щоранку пані Віоріка везе дитину до Чернівців до школи, а також ходить до чиновників.

– Пообіцяли 25 тисяч гривень на відновлення хати, але цього дуже мало, – розповідає жінка. – Куди йти і що робити – не знаю. Сподіваюся на підтримку людей. Мій номер телефону – 063-397-99-27. Сподіваюся, що хтось відгукнеться на мою біду.



Top