На Буковині сім’я отруїлася пестицидами

 

Принаймні так вважають мешканці села Банілів-Підгірний, де чоловік з дружиної та 9 їхніх дітей звернулися до медиків з симптомами отруєння.

Зі слів голови постраждалого сімейства Миколи Попика, протягом останніх трьох днів на полях, які знаходяться поруч з їх будинком, однією з агрофірм проводилася обробка посівів сої, гороху та озимої пшениці.

Вранці 23 квітня у трьох діток підвищилася температура до 38 ºС, була нудота, почервоніння лиця та біль в животі. Вже 24 квітня такі ж симптоми з’явилися ще у чотирьох дітей. Самопочуття погіршилося і у батьків. Найменша дівчинка здорова.

При поступленні до лікарні у трьох дітей загальний стан був ближче до середньої важкості.

Наразі всі дев’ять дітей знаходяться в Сторожинецькій ЦРЛ, за ними спостерігають лікарі. Їх мати, Уляна Попик, розповідає, що зранку стан дітей трохи погіршився, у деяких піднялася температура.

У всіх дітей взяли аналізи, їх оглянув окуліст, невропатолог та хірург, які не виявили ніяких патологій. Поки що причину такого погіршення самопочуття лікарі назвати не можуть.

У господарстві захворюванням дітей не обійшлося. Станом на сьогодні загинули біля сотні сімей бджіл, 120 кроликів та багато риби.



Top