Молоко від хворих корів, гнилі овочі, неякісне м'ясо. Що продають буковинцям

 

У перший місяць нового року спеціалістами не допущено до реалізації 1402,7 кг харчових продуктів.

Левову частку займають замерзлі та гнилі овочі (450 кг), молоко та молочна продукція домашнього виробництва (239 кг), ковбаса промислового виробництва без маркування (170 кг), олія соняшникова (60 л)", - йдеться у повідомленні. Фахівці за дотриманням якості продуктів зазначають, що побільшало на ринках і домашньої консервації, через яку збільшується ймовірність отруєнь людей ботулізмом.

"Овочеві зимові заготовки, консерви сумнівної якості з риби та м’яса також продають на ринках. Особливу небезпеку становлять консервовані гриби, зібрані власноруч. Такі «кулінарні шедеври» значно збільшують ймовірність отруєнь людей токсином ботулізму. Адже у більшості випадків винуватцями зараження стають саме домашні заготовки на зиму", - додають у Держпродспоживслужбі.

Там кажуть, що найбільше вилучали продукції у Глибоцькому, Сокирянському района та місті Чернівці. Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області адресує прохання до буковинців та наголошує звертати увагу – «що і де ви купуєте»!

Адже здорова їжа – запорука здорової нації.

Джерело: http://acc.cv.ua/



Top