Служба зайнятості проводить день відкритих дверей

 

Діяльність державної служби зайнятості скерована на надання допомоги тим, хто бажає знайти своє місце в житті, визначити професійне майбутнє, досягнути успіху в обраній професії, отримати довгоочікуване місце роботи.

У кожного з нас є свої особисті вимоги до майбутньої роботи. Але разом із своїми зацікавленнями та бажаннями необхідно враховувати ще й власні можливості (знання, вміння, навички, стан здоров’я, наявність професії, досвід тощо) та потреби ринку праці.

Варто проводити профорієнтаційну роботу з потенційними клієнтами служби зайнятості, тобто тими, які стоять перед вибором професійної діяльності – із випускниками шкіл.

Щоб проблеми вибору не стали перепоною на шляху до професійного самовизначення та самореалізації школяра Заставнівський районний центр зайнятості провадить комплекс різноманітних профорієнтаційних заходів у загальноосвітніх школах району протягом всього навчального року.

Саме з метою ознайомлення молоді з послугами, які надає служба зайнятості та орієнтації у світі професій для учнів Заставнівської ЗОШ 16 квітня 2018 року відбувся День відкритих дверей центру зайнятості «Служба зайнятості – Твій надійний партнер». У профінформаційному заході прийняли участь 70 учнів: 48 учнів 9 класів та 22 учні 10 класу.


Екскурсію центром зайнятості для учнів організувала провідний фахівець з профорієнтації Антоніна Старко. Школярі детально ознайомилися з роботою кожного відділу, їх функціями та основними завданнями.

Учні мали можливість ознайомитись з інформацією про послуги служби зайнятості та актуальні професії на ринку праці, переглянути описи професій та паспорти підприємств району.

На завершення заходу старшокласників ознайомили із специфікою профдіагностичних послуг, які заключаються в індивідуальному підході до кожного клієнта центру зайнятості, починаючи з підбору методик тестування і закінчуючи особливостями інтерпретації та представлення результатів тестування.

Учнів запросили на тестування за допомогою програми АРМ «ПрофКонсультант» – це універсальне автоматизоване робоче місце фахівця з профорієнтації. Основне завдання АРМ «ПрофКонсультант» - це привести роботу з рофорієнтаційного консультування клієнтів служби зайнятості до високого стандарту обслуговування з урахуванням єдиних нормативів і алгоритмів роботи, комплексної автоматизації, а також мінімізації ризиків, пов’язаних з «людським фактором» на місцях.

Психодіагностичні методики спрямовані на визначення професійно-важливих якостей, індивідуально-психологічних та інших характеристик безробітних громадян, що є значущими передумовами їх успішної професійної діяльності.

Сподіваємось, що цей захід не пройде безслідні і через декілька років всі, хто був присутній на ньому, стануть справді успішними людьми і знайдуть своє місце в суспільстві Всіх учнів старших класів та випускників шкіл запрошуємо пройти
психодіагностичне тестування за допомогою, якого Ви зможете визначити індивідуально-психологічні особливості та здібності при виборі майбутньої професії.

За більш детальною інформацією звертайтеся до фахівців Заставнівського районного центру зайнятості за адресою: 59400, Чернівецька обл., м. Заставна, вул. Незалежності, 100 Тел.:

(03737) 2-24-08, 2-15-59. Антоніна Старко провідний фахівець з профорієнтації Заставнівського РЦЗ



Top