«До Трійці зарплату працівники закладів культури міста отримають, а далі будемо шукати вихід з положення» - Дмитро Козарійчук

 

Зустріч відбувалася за ініціативи голови Заставнівської районної ради Сергія Капіцького.

Сьогодні голова районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук взяв участь у зустрічі з керівниками, де вкотре відбувалося обговорення питання передачі закладів культури, що розташовані на території міста та фінансування витрат, в тому числі заробітної плати, працівникам Заставнівського районного палацу культури, музичної та художньої шкіл, бібліотеки.

Серед присутніх: Заставнівський міський голова Василь Радиш, секретар міської ради Руслан Леванін, колишні керівники міста та РДА, а також керівники закладів культури, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації. Метою зібрання було знайти компроміс для того, щоб не втратити культуру, як галузь в районі, зберегти колективи та «втримати» приміщення.

Попередньо спеціалісти фінансового управління районної державної адміністрації провели аналіз перерахунку субвенції з Заставнівського міського бюджету районному бюджету у 2020 році. З якого стало відомо, що при формуванні проєкту районного бюджету на 2020 рік передбачалося співфінансування з міського бюджету на об’єкти спільного користування в поточному бюджетному році на загальну суму 6385,2 тис. грн., однак при затвердженні міського бюджету фактично передбачено співфінансування районному бюджету за окремими захищеними статтями тільки в сумі 4611,7 тис.грн. Як видно із цифр, працівники недоотримують заробітну плату у тій частині фінансування, яку мала б забезпечувати міська рада.

Після тривалого обговорення, підкріпленого мотивацією дотримання вимог чинного законодавства, компромісу так і не знайшли.

Голова районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук взяв на себе зобов’язання виплатити працівникам закладів культури заробітну плату до 5 червня, щоб вони у переддень величного християнського свята Трійці не залишилися без можливості купити харчові продукти для родини.

Тим більше, що в період карантину стан здоров’я людини прямо залежить від її емоційного стану.

Надалі ж питання щодо фінансування та утримання закладів культури в райцентрі (як, до речі, й фінансування інших закладів) буде відбуватися у правовому полі.



Top