Відео - У Заставнівській гімназії відкрили тиждень географії, економіки, фінансової грамотності та природознавства

 

«ГЕОГРАФІЯ – ВЕСЬ СВІТ У ТВОЇХ РУКАХ!»

Згідно плану роботи Заставнівської гімназії на 2020/2021 н.р. з 01 по 05 лютого 2021 року у навчальному закладі проходитиме тиждень географії, економіки, фінансової грамотності та природознавства.

  Нестримний розвиток інформаційних технологій, особливо в області мультимедіа, віртуальної реальності та глобальних мереж, створили умови для радикальних перетворень з погляду методів, інформаційного змісту, освітнього простору, які переживає сучасна глобальна освітня система, започаткували інноваційні перетворення в національній освіті, пов’язаних з компетентнісно орієнтованим підходом до навчання – що заснований на оволодінні засобами безперервного самостійного набуття нових знань, який розвиває здібності та уміння адаптуватися до складних, швидкоплинних і непередбачених ситуацій.

Зростаюче розмаїття джерел знань та розширення доступу до них відкриває додаткові можливості для навчання, котрі можуть бути менш формалізованими та більш інноваційними.

Швидкість та різноманіття змін збільшується, і навчання стає основною діяльністю протягом усього життя. В освітньому процесі все більше значення надається самостійній роботі, рівноправним відносинам між педагогом і учнем. Процес започаткованих змін не змінює сенсу географічної освіти, яка має значний гуманістичний та інтегративний потенціал, відіграє важливу, а можливо і основну роль в оновленні світогляду людини на глобальному і особистісному рівнях.

У сучасному світі людина будь-якої професії та сфери діяльності має потребу у достатньо високому рівні економічної освіченості, культури та свідомості. Економічна освіта є важливою умовою  формування особистісних та професійних компетенцій людини, необхідних для всебічної самореалізації в умовах глобалізаційних інноваційно-інформаційних тенденцій.

Економіка як предмет забезпечує одну з важливих освітніх компетентностей, а саме навчає «бути», навчає «жити разом», тобто володіти здатністю існувати раціонально, морально, виживати усвідомлено, самостійно.

Предмет «Фінансова грамотність» передбачає володіння економічними та,  передусім,  фінансовими  поняттями  й  категоріями,  що  дозволяє  людині  самостійно аналізувати й оцінювати основні тенденції економічного життя  держави  і  відповідно  до  обставин  визначати  моделі  власної  фінансової  поведінки та фінансової безпеки. Метою курсу за  вибором «Фінансова грамотність» є забезпечити розвиток не тільки  економічного мислення, а й фінансових компетенцій і культури здобувачів  освіти. 



Top