Відео - У м.Заставна відбулася хода пам'яті - данина шани Героям Небесної сотні

 
У місті Заставна, що на Буковині, ось уже впродовж декількох років 20 лютого, у День пам'яті Героїв Небесної Сотні, активна громадськість організовує таку ходу. 
 
Розпочалося дійство молитвою біля  Хреста, встановленого на честь загиблих героїв російсько-української війни 2014-2022 років. Далі колона у складі воїнів АТО/ООС, волонтерів, воїнів-афганців, активної громадськості рушила до
Пам'ятного знаку загиблим політичним в'язням і репресованим землякам і продовжила -- до Пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні. 
 
Чин поминальної панахиди за загиблими під час  Революції Гідності та в бойових діях на Сході України провів о.Юрій Чекановський, настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці Чернівецької єпархії ПЦУ разом із церковним хором села Товтри.
Зібрання відкрила модератор, голова Заставнівської "Просвіти" Світлана Масловська. Серед виступаючих -- учасники Євромайдану та Революції Гідності: Віталій Петришак, Василь Молдован, Леонід Гольцов, ветеран російсько-української війни, учасник бойових дій -- Вадим Костинюк, депутатка Заставнівської міськради, учасниця Євромайдану Юлія Джус, активіст із с.Погорілівка Микола Новак та п'ятирічна донечка учасника російсько-української війни  Тараса Радика -- Катруся Радик. 
 
Мовлячи про Революцію Гідності, яка стала переломним моментом у новітній історії  нашої держави, які змінили нас усіх, активісти не оминули теми сьогочасної загрози повномасштабного вторгнення московії на територію України.
У зв'язку із цими викликами та що війна може торкнутися кожного з нас, учасники зібрання вирішили створити ініціативну групу з метою навчання первинної військової підготовки та цивільної оборони. Координатор групи -- Василь Молдован. 


Top