Хмельницькі радійники бояться повної німоти

 

Традиція розпочинати ранок зі знайомства з останніми місцевими новинами, які звучали з радіопрогравачів протягом десятиліть, може повністю зникнути.

Не тому, що люди не хочуть чути. А тому, що радіо не зможе говорити. Про це у своєму відкритому листі до керівництва Національної суспільної телерадіокомпанії України заявили продюсери майже двох десятків регіональних філій ПАТ "НСТУ". Серед них і представники "Українського радіо. Поділля-центр" із Хмельниччини.

Їм стало відомо, що замість чотирьох ефірних відрізків загальною тривалістю три години 10 хвилин регіональні радіо матимуть лише два виходи в ефір тривалістю півтори години на добу. Та й то лише у будні. У вихідні регіони мовчатимуть взагалі. Журналісти переконані: існування регіональних радіо -- політичне і стратегічне питання, натомість виникає побоювання, що надалі радіомовлення в регіонах буде повністю знищене.

"Ми виконали поставлене завдання -- здобули довіру суспільства, зруйнувавши стереотип пропагандистського "брехунця", який обслуговує владу. Наші слухачі повірили, що зміни можливі. Тому ми висловлюємо стурбованість ситуацією, пов'язаною з реформою мовлення в регіонах", -- йдеться у листі.

Радійники запропонували через круглі столи, публічні обговорення, у тому числі
й у Верховній Раді України, виважено і відповідально розглянути ситуацію, що склалася довкола скорочення обсягів регіонального радіомовлення, а надалі -- й можливого закриття регіональних редакцій, і спільно знайти відповіді на складні запитання. Зокрема й на те, яких результатів планується досягти під час впровадження стратегії скорочення та хто нестиме відповідальність у разі її провалу?

Ірина КОЗАК.

Хмельницька область.



Top