Привітання Василя Молдована з нагоди Дня українського козацтва та Дня захисника України!

 
Вітання

Прийшло світле та радісне свято – Покрова Пресвятої Богородиці.

Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчас не заступництво Божої Матері за людський рід, за мир і добро на нашій землі.

Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богоматір боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом.

Саме тому в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається ще й як день українського козацтва. А від 2014 року ми  з гордістю, щороку 14 жовтня відзначаємо  День захисника України.

  Українські воїни, які відстоюють незалежність і суверенітет країни у війні з російським агресором демонструють сильний козацький дух та силу нескорених. 

Свято Покрова Пресвятої Богородиці, ще з козацьких часів було святковим днем захисників Вітчизни. Богородиця стала  Покровителькою для воїнів легендарної Української Повстанської Армії. Підїї захист стають і новітні герої. У сіті, хто сьогодні повертає повагу та честь до звання військового. 

Велика вдячність і повага всім, хто стоїть тепер в ім’я миру  в Україні! Впродовж буремних подій останніх п’яти років ми є свідками справжнього героїзму та сили духу, який демонструють українські військові на Сході України. 

Вони виборюють майбутнє, про яке мріяли та віддавали життя Герої Небесної Сотні, вояки УПА, учасники Другої світової війни, тисячі патріотів, імена яких нам і досі не відомі.  Низький уклін всім землякам, хто захищав цілісність і суверенітет нашої Держави.

Схиляю голову у жалобі за тими, хто віддав життя за Україну на Донбасі…Нажаль, серед них і наші земляки: Андрій Василишин, Василь Бабух, Микола Соловій, Василь Масікевич, Петро Танасійчук.

Мужність, самовідданість, подвиг та віра цих українців у Перемогу України надихають нас, додають сил та наснаги йти вперед та перемагати! У цей величний день ми просимо Пресвяту Богородицю взяти під своє покровительство усіх захисників України.

Подарувати їм гарну долю, міцне здоров’я, довголіття, а найважливіше – можливість виконувати свій обов’язок у мирній та процвітаючій Україні. Шановні Заставнівчани!

Я  щиро вітаю всіх, в кому живе дух наших славних попередників – справжніх патріотів і героїчних виборювачів незалежності нашої держави!

Бажаю миру у вашому домі, добробуту і здоров’я всім близьким!  Нехай з нами буде правда і  перемога за для щасливого майбутнього наших нащадків,  за для процвітання нашої великої України!

Будьмо єдині! Слава Україні! Героям слава!

З повагою, Василь Молдован – в.о. голови Заставнівської районної державної адміністрації.



Top